Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Otkazni rok i rad vikendima

Rad za vrijeme otkaznog roka je isti kao uobičajen rad radnika, osim što radnik može biti odsutan s posla do 4 sata tjedno radi traženja novog posla.

Otkazni rok i rad vikendima

Pitanje:

Radim šest dana u tjednu (uključujući subotu i nedjelju) pa me zanima moram li za vrijeme otkaznog roka raditi vikendima? Naime, dobila sam informaciju da se u otkazni rok ubraja samo radno vrijeme ponedjeljka do petka, da li je to točno?

Odgovor:

Rad za vrijeme otkaznog roka je isti kao uobičajen rad radnika, osim što za vrijeme otkaznog roka radnik može sukladno članku 122., stavak 5. Zakona o radu biti odsutan s posla do 4 sata tjedno radi traženja novog posla. Navedena 4 sata također moraju biti plaćena radniku kao naknada plaće u istom iznosu kao da ih je i odradio. S obzirom da radite puno radno vrijeme kroz 6 dana u tjednu, tada su u otkazni rok uključeni 6 radnih dana u tjednu, a ne od ponedjeljka do petka. Dakle, morate raditi i dalje 6 dana u tjednu prema rasporedu rada kako je odredio poslodavac ili ako poslodavac to nije odredio onda u dogovoru s poslodavcem.

Najnovije oglase, vijesti i savjete iz svijeta tržišta rada potraži i na MojPosao LinkedIn profilu!

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.