Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Prestanak radnog odnosa za vrijeme porodiljnog dopusta

Otkazni rokovi su određeni ugovorom o radu ili Zakonom o radu te ih niti radnik niti poslodavac ne može samovoljno mijenjati prilikom redovitog otkazivanja ugovora o radu.

Prestanak radnog odnosa za vrijeme porodiljnog dopusta

Pitanje:

Zanima me da li mogu dati otkaz sa porodiljnog i napisati da stupa na snagu 14 dana od zadnjeg dana porodiljnog dopusta?
Imam pravo još 4 mjeseca porodiljnog dopusta ali bih to odmah sada poslala da imaju vremena naći zamjenu.

Odgovor:

U slučaju da redovito otkazujete ugovor o radu kao radnica za vrijeme rodiljnog dopusta, otkazni rok vam ne teče dok se na vratite s rodiljnog dopusta. Otkazni rokovi su određeni ugovorom o radu ili Zakonom o radu te ih niti radnik niti poslodavac ne može samovoljno mijenjati prilikom redovitog otkazivanja ugovora o radu. Ako želite da prestanak radnog odnosa vas i poslodavca bude 14 dana nakon povratka s rodiljnog dopusta, tada možete s poslodavcem sklopiti sporazumni raskid ugovora o radu u kojem možete u dogovoru s poslodavcem odrediti bilo koji datum prestanka radnog odnosa. 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.