Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Otkaz ugovora o radu na neodređeno vrijeme

Ugovoru o radu u kojem nije naveden otkazni rok u trajanju od 7 dana niti neki drugi otkazni rok, tada se primjenjuje odredba Zakona o radu, članak 122., stavak 1.

Otkaz ugovora o radu na neodređeno vrijeme

Pitanje:

Započeo sam radni odnos prije 10 dana na određeno vrijeme od tri mjeseca s probnim rokom od mjesec dana. Posao mi je fizički težak i ja to nisam u stanju obavljati zbog zdravstvenih problema. Kako ja i kad najranije mogu dati otkaz?

Odgovor:

U slučaju da vam je ugovorom o radu određeno da u slučaju redovitog otkaza tijekom probnog rada otkazni rok traje 7 dana, tada možete otkazati ugovor o radu s otkaznim rokom od 7 dana bilo kada za vrijeme trajanja probnog rada. Ako vam u ugovoru o radu nije naveden otkazni rok u trajanju od 7 dana niti neki drugi otkazni rok, tada se primjenjuje odredba Zakona o radu, članak 122., stavak 1., koja određuje da najmanje trajanje otkaznog roka, za radnika koji radi godinu dana ili kraće, iznosi dva tjedna. 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.