Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Redovni i izvanredni otkaz ugovora o radu

Može li nam poslodavac izvanredno otkazati ugovor o radu ako nam je prethodno uručen redoviti otkaz?

Redovni i izvanredni otkaz ugovora o radu

Pitanje:

Zbog otežanih uvjeta rada i nepostignutog sporazuma o raskidu ugovora o radu podnesen je jednostrani raskid ugovora o radu na neodređeno vrijeme. Obzirom na situaciju, ne želim više dolaziti na posao, a poslodavac traži da se poštuje otkazni rok od 30 dana uz prijetnju izvanrednog otkaza ukoliko se tri dana ne dođe na posao.

Napominjem da su prethodno riješeni svi zaostaci po redovnim zadaćama, a priroda posla je takva da izostanak od par dana ne uzrokuje prekid poslovanja.
Je li moguće primiti izvanredni otkaz od poslodavca ukoliko mi je prethodno uručen redovni otkaz ugovora o radu?

Odgovor:

U slučaju kada poslodavac ili radnik redovito otkažu ugovor o radu tada je radnik dužan i za vrijeme otkaznog roka dolaziti na posao i raditi sukladno odredbama svojeg ugovora o radu. Ako radnik za vrijeme otkaznog roka bez opravdanog razloga ne dolazi na posao ili na drugi način krši obveze iz radnog odnosa na način da nastavak radnog odnosa nije moguć, tada poslodavac može i izvanredno otkazati ugovor o radu radnika. Dakle, bez obzira što vam je prethodno uručen redoviti otkaz ugovora o radu, poslodavac može za vrijeme trajanja otkaznog roka izvanredno otkazati ugovor o radu.

Najnovije oglase, vijesti i savjete iz svijeta tržišta rada potraži i na MojPosao LinkedIn profilu!

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.