Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Jesmo li dužni odraditi otkazni rok?

Izuzev u slučaju kada ga poslodavac oslobodi te obveze, radnik mora izvršavati svoje zadatke za vrijeme otkaznog roka.

Jesmo li dužni odraditi otkazni rok?

Pitanje:
Je li radnik dužan odraditi otkazni rok i potpisati predloženi sporazumni raskid ugovora o radu? Također, što učiniti u situaciji kada šef prijeti radniku?

Odgovor:
Radnik je dužan raditi za vrijeme otkaznog roka, osim kada ga poslodavac ne oslobodi obveze rada za vrijeme trajanja otkaznog roka. Predstavnik poslodavca ne smije prijetiti radniku. Ako poslodavac prijeti radniku tada taj radnik može podnijeti kaznenu prijavu protiv predstavnika poslodavca koji mu prijeti. Bitno je napomenuti da kada predstavnik poslodavca kaže radniku da može otkazati njegov ugovor o radu da se to ne smatra prijetnjom. Što se tiče sporazumnog ugovora o radu, nisam sasvim siguran na što ste mislili. U svakom slučaju svaki dokument koji je postignut sporazumom predstavlja dvostrani dokument koji je slobodno očitovanje volje dvije ugovorne strane. 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.