Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Inspektori krenuli u veliki nadzor

Inspektori krenuli u veliki nadzor

„Vjerujem kako smo ovim partnerskim pristupom doprinijeli održavanju kontinuiteta u pružanju sigurne i kvalitetne usluge svim građanima i turistima“ rekao je glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

„Higijenski standardi su izuzetno visoki“ upravo to zaključili su sanitarni i turistički inspektori Državnog inspektorata koji su danas iz Zadra i Biograda na Moru krenuli s koordiniranim inspekcijskim nadzorima kojima se želi utvrditi spremnost za vrhunac turističke sezone prenosi Poslovni.hr.

Sljedećih nekoliko mjeseci inspektori će nadzirati poslovanje ugostiteljskih objekata hotela, kampova te luka nautičkog turizma „marina“, kao i ugostiteljskih objekata i pružatelja usluga u turizmu koji posluju u sklopu navedenih objekata.

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić podsjetio je kako je u lipnju ove godine Državni inspektorat po prvi puta objavio dokument „Elementi kontrole u nadzoru “ u kojem je konkretno navedeno što se nadzire.

„Vjerujem kako smo ovim partnerskim pristupom doprinijeli održavanju kontinuiteta u pružanju sigurne i kvalitetne usluge svim građanima i turistima“ rekao je Mikulić i dodao kako do sada nisu uočene veće nepravilnosti što je jasan pokazatelj da su korisnici prepoznati  i podržavaju novi način rada Državnog inspektorata.

Na području Republike Hrvatske posluje oko 764 hotela, 204 kampa i 61 luka nautičkog turizma. Najviše tih hotela, kampova i marina smješteno je u Dalmaciji, Primorju i Istri, a nadzorom u kojem aktivno sudjeluje više od stotinu inspektora će biti obuhvaćeni oni koji su otvoreni za turiste.

„Sanitarni inspektori detaljno kontroliraju provedbu odluka Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo“ rekla je načelnica sektora sanitarne inspekcije za zdravstvenu ekologiju Katica Boban i dodala kako je „poseban naglasak tijekom ovih koordiniranih nadzora stavljen na kontrolu zdravstvene ispravnosti bazenskih voda te sanitarno – tehničkih i higijenskih uvjeta bazenskih kupališta i tuševa kao i koncentracija rezidualnog klora u vodi za ljudsku potrošnju“.

Istovremeno, turistički inspektori  nadziru legalitet i ispunjavanje zakonskih obveza propisanih uvjetima za vrstu i kategoriju objekta što podrazumijeva, kako je rekla Iva Dunatov, voditeljica ispostave Zadar Državnog inspektorata, isticanje vrste i kategorije ugostiteljskog objekata, posebnog standarda i oznake kvalitete, radnog vremena, kućnog reda, cijena, normativna i sl.

„Prevencija, edukacija i partnerski odnos to je ono što nam je cilj, a zakonska legislativa je propisala gdje je to primjenjivo“ zaključio je Mikulić.

Prve, preliminarne rezultate ovih koordiniranih nadzora očekuju se kroz nekoliko dana.

Izvor: Poslovni.hr

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.