Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Svaka treća mala tvrtka u svijetu bila je prisiljena otpuštati radnike

Istraživanje je provedeno u 50 zemalja.

Svaka treća mala tvrtka u svijetu bila je prisiljena otpuštati radnike

Svaka treća mala tvrtka u svijetu bila je primorana otpuštati radnike kako bi ostala otvorena u svibnju u uvjetima pandemije, pokazalo je Facebookovo istraživanje, istaknuvši teške posljedice pandemije u svjetskom gospodarstvu, prenosi N1.

Približno 26 posto malih i srednjih tvrtki, obuhvaćenih istraživanjem koje je proveo Facebook u suradnji s Organizacijom za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) i Svjetskom bankom, reklo je da su u razdoblju od siječnja do svibnja 2020. bile zatvorene.

Istraživanje je provedeno od 28. do 31. svibnja među više od 30.000 čelnica i čelnika malih kompanija iz više od 50 zemalja.

Među tvrtkama koje su radile u vrijeme kada je istraživanje provedeno, njih gotovo dvije trećine navelo je da su im prihodi smanjeni u posljednjih mjesec dana u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Trećina manjih tvrtki koja je radila u vrijeme kada je anketa provedena izjavila je da su bile primorane smanjiti broj zaposlenih kako bi se uhvatile ukoštac s, kako ga nazivaju u izvješću, najvećim izazovom u životu.

"Pandemija Covida-19 nije samo javnozdravstvena već i gospodarska kriza koja izuzetno snažno pogađa male i srednje tvrtke”, navodi se u izvješću.

Izvor: N1

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.