Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Ugovor na određeno i potpore za očuvanje radnih mjesta

Može li radnik nakon isteka ugovora na određeno potražiti novi posao u slučaju da poslodavac prima novčanu pomoć za očuvanje radnih mjesta za tog radnika i nakon isteka ugovora o radu?

Ugovor na određeno i potpore za očuvanje radnih mjesta

Pitanje:
Imam ugovor o radu na godinu dana i ugovor mi traje do 5.9.2020. Prijavljena sam preko burze. Moja šefica je primila potporu za očuvanje radnih mjesta zbog COVID-19 za ožujak, travanj i svibanj. Nismo radile u razdoblju od 19.3. do 4.5. zbog epidemije. Pošto je ugovoreno da ostajem do 5.9., našla sam posao u Austriji i ne namjeravam ostati u Hrvatskoj. Šefica mi je rekla da moram ostati do 5.12.2020. zbog uzimanja potpore za očuvanje radnih mjesta. Zanima me jesam li dužna ostati do 5.12. ili ne? 

Odgovor:
Vi ste sa svojim poslodavcem sklopili ugovor o radu na određeno vrijeme s trajanjem do 5.9.2020. te s tim datumom prestaje vaš radni odnos. Nikakvi drugi propisi ne utječu na datum isteka vašeg ugovora osim ako se vi i vaš poslodavac ne usuglasite o tome.

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.