Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Mobing: Kako prepoznati i spriječiti zlostavljanje na poslu?

Pridružite nam se na novom besplatnom webinaru u organizaciji portala MojPosao.

Mobing: Kako prepoznati i spriječiti zlostavljanje na poslu?

Unatoč časnim izuzecima, naglašenim introvertima, osamljenicima i drugim 'vukovima samotnjacima',  u svojoj suštini ljudi su izrazito društvena bića koja potvrdu svoje vrijednosti često pronalaze u očima drugih, brižljivo njegujući odnose s članovima obitelji, prijateljima, susjedima… i kolegama s posla.

Koliko su nam važni odnosi u radnoj okolini, svjedoči i istraživanje kojim smo koncem 2019. provjerili koji su nam najvažniji faktori prilikom odabira radnog mjesta, a koje je potvrdilo kako to nisu, kao što smo možda pretpostavljali, iznos plaće ili ravnoteža privatnog i poslovnog dijela života već upravo – međuljudski odnosi.

Pozitivni, gdjekad i prijateljski odnosi s kolegama te uvažavanje i razumijevanje koje osjećamo od strane nadređene odnose snažno utječu na naše zadovoljstvo poslom kojim se bavimo i preduvjet su dolasku na posao s 'osmijehom na licu'.

Međutim, što kada umjesto priželjkivane pozitivne na poslu prevladava negativna, toksična atmosfera, zbog koje svakog jutra prije nego krenemo u ured osjećamo mučninu u želucu?

Ili, još gore, što kada na radnom mjestu dolazi do mobinga, odnosno psihičkog zlostavljanja radnika od strane pojedinaca (kolega ili nadređene osobe) ili skupine osoba?

Kako prepoznati mobing? Kako ga prevenirati? Tko sve može biti žrtva mobinga i koje karakteristike ima 'mober'? Kako pomoći žrtvama?

Ovim pitanjima pozabavit ćemo se u okviru BESPLATNOG webinara „Mobing: Kako prepoznati i spriječiti zlostavljanje na poslu?“, u utorak, 30. ožujka, u 11 sati.

Putem chata imate mogućnost postavljanja pitanja za vrijeme trajanja webinara, a prijavu izvršite niže u obrascu.

Vidimo se!

Create your own user feedback survey

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.