Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

'Zdrava radna okolina i međusobna suradnja preduvjet su za prevenciju mobinga'

U posljednjem MojPosao webinaru uhvatili smo se u koštac s problematikom zlostavljanja na radnom mjestu.

'Zdrava radna okolina i međusobna suradnja preduvjet su za prevenciju mobinga'

Prema tumačenju najpoznatije virtualne enciklopedije na svijetu, mobing je „specifični oblik ponašanja na radnom mjestu, kojim jedna osoba ili skupina njih sustavno psihički zlostavlja i ponižava drugu osobu, s ciljem ugrožavanja njezina ugleda, časti, ljudskog dostojanstva i integriteta, sve do eliminacije s radnog mjesta“

Problematikom mobinga, odnosno načinima prevencije, prepoznavanja i sprječavanja psihičkog terora u našim radnim okolinama, kao i mogućnostima pružanja podrške žrtvama, bavili smo se u najnovijem MojPosao webinaru u kojem je gošća bila psihoterapeutkinja Andreja Kostelić-Martić iz Centra za Kognitivno-bihevioralnu terapiju.

Na samom početku razgovora, dr. Kostelić-Martić je napomenula kako ljudi često brkaju mobing sa stresom na poslu.

„Stres na radnom mjestu može biti rezultat različitih stvari – čestih prekovremenih sati, nejasnih radnih zadataka i slično. Do mobinga, s druge strane, dolazi kada se nadređena osoba, ili kolega, fokusira na jednu osobu s namjerom da joj našteti i u konačnici izbaci iz radne okoline“, napominje i dodaje kako su moberi u pravilu osobe koje „imaju određenih problema u vlastitoj strukturi ličnosti, poput narcisoidnih ljudi, a njihove žrtve su najčešće oni radnici za koje znaju da neće pružiti otpor“.

Prema dostupnim statistikama, u Hrvatskoj je svaki deseti radnik u nekom trenutku tijekom svoje profesionalne karijere bio izložen mobingu, a mobizirajuće aktivnosti možemo podijeliti u nekoliko skupina.

„Prva je 'napad na mogućnost komuniciranja', odnosno ignoriranje osobe na sastancima, često prekidanje u govoru i slično. Druga je 'napad na socijalne odnose' i izopćavanje – radnika se više ne poziva na tvrtkine događaje i proslave rođendana, izbjegava ga se, dodjeljuje mu se ured koji se nalazi daleko od svih… Treća skupina je 'napad na osobnu reputaciju' u okviru koje kreće izmišljanje negativnih priča o radniku, šire se tračevi i tome slično. I naposljetku imamo 'napad na kvalitetu rada'. Na taj način se radi tzv. strateški mobing koji za cilj ima osobu natjerati na davanje otkaza i to tako da se radniku daje previše ili premalo posla, učestalo se kritizira njegov rad, radniku je onemogućen odlazak na godišnji odmor…“, pojašnjava dr. Kostelić-Martić.

Dakako, takvi oblici ponašanja ostavljaju trag na žrtvi, utječući na njeno psihičko i fizičko zdravlje.

„Žrtve mobinga nerijetko postaju depresivne i anksiozne, a obično se suočavaju i sa brojnim psihosomatskim poteškoćama, poput snažnih glavobolja te želučanih i dermatoloških problema. Učestale su i promjene i ponašanju, osobe postaju agresivnije (i prema sebi i prema okolini), izoliraju se od drugih, ne sudjeluju u uobičajenim aktivnostima, premalo ili previše jedu, opada njihova seksualna želja i slično. Također, u nekim slučajevima dolazi i do razvijanja različitih oblika ovisnosti i suicidalnih misli“, ističe Kostelić-Martić.

Na naše pitanje na koji način osobe zaposlene u HR-u trebaju pristupiti problematici mobinga, Kostelić-Martić odgovara kako je prvi korak koja svaka tvrtka treba učiniti onaj u kojem se „ograđuje i osuđuje svako mobizirajuće ponašanje“.

„Primarna prevencija mobinga je stvaranje zdravih temelja i određivanje etičkih vrijednosti prema kojima je sasvim jasno koja ponašanja su neprimjerena. Odjel ljudskih resursa je zadužen za stvaranje zdrave i pozitivne radne okoline, odnosno klime koja će zaposlenike poticati na međusobnu suradnju.  Ako je već došlo do mobinga HR-ovci moraju što brže reagirati, napraviti medijaciju i naći rješenje. Idealno bi bilo da se makne mobera, a ne žrtvu“, navodi Kostelić-Martić i dodaje kako i dalje postoji stigma nad osobama koje prijavljuju mobera zbog čega žrtve često odustaju od prijavljivanja zlostavljača.

„Usprkos tome žrtva mora progovoriti i potražiti pomoć. Bilo od nadređenih, bilo od starijih kolega. Čekanje samo pogoršava situaciju zbog čega dolazi do većih i gorih posljedica. Žrtva zna biti toliko uništena da više nikada ne može biti dobar radnik“, upozorava dr. Kostelić-Martić i savjetuje poslodavcima da na vrijeme i jasno definiraju etičke vrijednosti kompanije te kontinuirano organiziraju edukacije usmjerene na prevenciju mobinga.

Snimku webinara s dr. Andrejom Kostelić-Martić pogledajte na MojPosao youtube kanalu.

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.