Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Podcast „Relax room“ #14 - Anita Galić

Health Hub je prvi hrvatski 'think tank' za zdravstvo i zdravstvenu industriju, koji sve krupnijim koracima postaje zamašnjak pozitivnih promjena i ideja, a njegova pokretačica Anita Galić nova je gošća MojPosao podcasta!

Podcast „Relax room“ #14 - Anita Galić

Prema istraživanju koje su prošle godine proveli znanstvenici sa Sveučilišta u Essexu i kanadskog Sveučilišta Simon Fraser, svega 2 do 4 minute svakodnevnog izlaganja negativnim vijestima, odnosno prepuštanja aktivnosti koja je postala dnevna rutina mnogih od dolaska pandemije, mogu ostaviti ozbiljan trag na našem psihičkom stanju. Svojevoljno uranjanje u to nepregledno 'more' uznemirujućih i pesimističnih medijskih objava ima i svoj službeni naziv – doomscrolling.

Odnosno, skrolanje kroz (ili u) propast.

Iako su negativne vijesti oduvijek držale primat po pitanju popularnosti i čitanosti u odnosu na pozitivnije intonirane medijske objave, stječe se dojam kako je unazad dvije godine ta razlika postala još izraženija. Kako bismo ostali informirani o najvažnijim aktualnostima vezanim uz pandemiju, sanaciju štete prouzročene potresima ili rusko-ukrajinskom sukobu, korak po korak, ili bolje rečeno vijest po vijest, narušavali smo vlastito zdravlje. I pritom, poput mnogih, došli do logičnog zaključka kako u hrvatskom medijskom prostoru gotovo i nema ohrabrujućih priča.

Srećom, to nije slučaj.

Potvrđuje nam to vlastitim primjerom Anita Galić, magistra farmacije i stručnjakinja u zdravstvenom menadžmentu, koja je projektom Health Hub, odlučila 'promijeniti ploču' i fokus javnosti usmjeriti na ono najbolje što domaći zdravstveni sustav nudi.

Health Hub je prvi hrvatski 'think tank' za zdravstvo i zdravstvenu industriju, koji sve krupnijim koracima postaje zamašnjak promjena i stjecište dobrih ideja, javnih i privatnih inicijativa te konstruktivnih rješenja.

Nakon što je petnaestak godina provela radeći u realnom sektoru, okušavši se u različitim ulogama unutar farmaceutske industrije, Anita je u jeku koronakrize okrenula stranicu i pokrenula nešto svoje. Health Hub je, kako ponosno tvrdi, njezino najveće postignuće i 'iskra koja okuplja zdravstvenu zajednicu'.

Na koji način je ta iskra 'frcnula' i na koji način pokušava otkloniti najveće izazove zdravstvene industrije i zamijeniti ih kvalitetnijim rješenjima, Anita nam je otkrila u novoj epizodi MojPosao podcasta.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.