Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Sezonac.hr je pred vratima! Dočekaj ga spreman/na!

Najveći online sajam poslova u turizmu i sezoni vrata posjetiteljima će otvoriti za točno sedam dana.

Sezonac.hr je pred vratima! Dočekaj ga spreman/na!
Nakon dugog iščekivanja, konačno možemo reći kako je Sezonac.hr, tradicionalni susret poslodavaca u potrazi za 'pojačanjima' i kandidata koji se nadaju pronalasku odličnog posla, sasvim blizu i nalazi se 'iza ugla'.
 
Sajam će svoja virtualna vrata širom otvoriti sljedećeg tjedna, u noći s ponedjeljka na utorak (točno u ponoć!), a na njemu će te ponovno dočekati odlični poslodavci koji nude čitav niz raznovrsnih poslovnih prilika. 
 
Od onih namijenjenih osobama bez iskustva, koje se tek spremaju zakoračiti u šarolik svijet tržišta rada, do pozicija za one s puno 'utakmica u nogama'. Očekuju te natječaji u kojima se traže radnici različitih profila, odnosno stupnjeva obrazovanja, znanja i vještina te sezonski poslovi, ali i oni na neodređeno.
 
Drugim riječima, na Sezoncu svatko može pronaći nešto za sebe!
 

Jesi li se spakirao/la?

 
Kao i prilikom svakog drugog putovanja, prije nego se otisnemo u nepoznato potrebno je našu torbu (pa makar i virtualnu) ispuniti stvarima koje bi nam mogle zatrebati. Stoga, pravi je čas da obrišeš virtualnu prašinu sa životopisa koji već duže vrijeme, pomalo zaboravljen i gotovo skriven, drijema negdje na računalu i pripremiš ga za sajam! 
 
Savjeti kako napisati, osvježiti ili 'ispeglati' životopis čekaju te OVDJE.
 
Sajam omogućuje komunikaciju s potencijalnim poslodavcima putem chata ili videopoziva. Prilika je to da postavljanjem konkretnih pitanja vezanih uz zaposlenje kod određenog poslodavca otkriješ radi li se o pravom poslu za tebe. Također, javljanjem poslodavcu putem chata potvrđuješ proaktivnost i zainteresiranost za određeno radno mjesto čime se odmah u startu ističeš među konkurencijom. 
 
Kad je o tehničkim detaljima riječ, stvari su poprilično jednostavne. U chat boxu će biti vidljiv zeleni ili crveni kružić koji signalizira je li status poslodavca 'online' ili 'offline'. Ako je poslodavac s kojim želiš komunicirati prisutan na mreži, odgovor možeš očekivati u najkraćem mogućem roku, dok će poslodavcima koji su u trenutku slanja poruke 'offline' biti upućena notifikacija o dospijeću iste. 
 
Preporučamo da unaprijed malo razmisliš o pitanjima na koja želiš doznati odgovor te da komunikacija s poslodavcima bude otvorena i iskrena. S obje strane, dakako.
 
Nakon što ste razmijenili nekoliko poruka, sljedeći korak je, ukoliko to poželiš i pristaneš na tu opciju, dogovaranje video intervjua. Ipak su oni postali naša svakodnevica, zar ne? Njime će poslodavac pobliže upoznati sve one kvalitete i vještine koje te čine savršenim kandidatom, a ti ćeš bolje upoznati tvrtku čijim dijelom ćeš potencijalno uskoro postati.
 
Kako se prijaviti na oglas?
 
Kad je riječ o samoj prijavi na oglas za određeno radno mjesto, ona je potpuno jednostavna i brza.
 
Na dnu svakog oglasa nalazi se poveznica za prijavu, ako se želiš prijaviti samo na taj oglas. 
 
S druge strane, ako si pronašao/la više oglasa koji su ti zanimljivi i na koje se želiš prijaviti, u dijelu SVI POSLOVI ćeš kliknuti kućicu BRZA PRIJAVA kod svakog oglasa za koji se želiš prijaviti te na kraju kliknuti PRIJAVA.
 
Prijaviti se možeš s profilom koji imaš na MojPosao ili bez profila na način da uneseš svoje kontakt podatke.
 
I to je to!
 

Vidimo se od 24. siječnja do 2. veljače na Sezoncu!

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.