Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Regionalni sajam poslova je na vidiku: Kako briljirati na chatu i odraditi nenadmašan video intervju?

Postavljanje pravih pitanja poslodavcima i sjajna prezentacija tijekom video intervjua neki su od ključnih koraka prema ostvarenju naših profesionalnih ciljeva. Pripremi se za Regionalni sajam poslova i spremno zakorači u novu poslovnu avanturu!

Regionalni sajam poslova je na vidiku: Kako briljirati na chatu i odraditi nenadmašan video intervju?
Priprema je ključ uspjeha, pa, u više-manje svemu. Samim time, ona je neophodna i kada je riječ o našoj karijeri i potrazi za poslom.
 
Međutim, ne brinite, ovaj članak nije tu da kako bi odaslao dosadne naputke o tome kako "biti ozbiljan" ili "ponašati se profesionalno". Dapače, njime predstavljamo svojevrsnu mapu za avanturu zvanu "Regionalni sajam poslova"!
 
Ovogodišnji sajam, koji će se održati od 24. do 31. listopada, ponudit će brojne poslovne mogućnosti s velikim brojem poslodavaca iz Hrvatske i regije.
 
No, kako bismo iskoristili tu zlatnu priliku, trebamo je dočekati spremni. 
 
U ovom članku otkrivamo kako postaviti prava pitanja poslodavcima putem chata i ostaviti odličan dojam putem videopoziva.
 
Vrijeme je za akciju!
 

Pitanja za poslodavce putem chata

 
  • Kako biste opisali glavne odgovornosti i zadatke ovog radnog mjesta? - Ovo pitanje nam pomaže bolje razumjeti posao i provjeriti je li u skladu s vašim vještinama i interesima.
  • Koji su uvjeti rada, uključujući radno vrijeme i fleksibilnost? - Važno je znati kako će se posao uklopiti u naš svakodnevni život.
  • Kako opisujete korporativnu kulturu i vrijednosti vaše tvrtke? - Ovo pitanje će nam pomoći procijeniti hoće li tvrtkin stil odgovarati našim vrijednostima.
  • Koja su očekivanja od zaposlenika u prvih nekoliko mjeseci? - Ovo nam može pomoći razumjeti što se očekuje od nas ako budemo odabrani.
  • Koje mogućnosti za napredak i profesionalni razvoj nudi ova tvrtka? - Važno je znati kako se možemo razvijati unutar organizacije.
  • Kakvi su trenutno izazovi ili projekti na ovom radnom mjestu? - Ovo pitanje pokazuje da smo zainteresirani za specifičnosti posla.
  • Kako se odvija proces selekcije kandidata? - Važno je znati što očekivati nakon sajma.
  • Koji su najvažniji koraci nakon ovog razgovora? - Ovo pitanje pokazuje našu ozbiljnost i interes za posao.
 

Savjeti za videopozive s poslodavcima

 
  • Pobrini se za stabilnu internetsku vezu - Nitko ne želi da videopoziv završi kao smetnja na starom televizoru.
  • Odaberi profesionalnu pozadinu - Da, zvuči kao gluma, ali čak i mali detalji mogu napraviti veliku razliku.
  • Obuci se prikladno - Umjesto pidžame, obuci nešto što bi htio/htjela nositi na prvom danu nove poslovne pustolovine.
  • Javi ukućanima da ne ulaze u sobu - Neka znaju da videopoziv spada pod 'poslovni teritorij' te zahtijeva ozbiljnost i mir
  • Pripremi se unaprijed - S bilješkama i pitanjima za poslodavca, bit ćeš spreman/na za svaki izazov.
 
Pored kvalitetne pripreme za chat i video intervju, preporučamo ti da uoči sajma osvježiš svoj životopis kako bi on sadržavao sve potrebne informacije, odnosno da ga napišeš, ako ga još uvijek nemaš.
 
Više savjeta o pisanju životopisa koji će 'iskočiti iz gomile' možeš pronaći OVDJE.
 
Vidimo se na Regionalnom sajmu poslova!
 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.