Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Znate li koje su tri vještine ključne za uspjeh? Naš belgijski keynote speaker ima odgovor

Koliko je energija važna u poslovnom svijetu na 11. HR Days konferenciji objasnio nam je energični, zabavni i ekscentrični belgijski keynote speaker Marnick Vandebroek u sklopu svog predavanja “How to Stand out in the Board Room and Get Buy-in First Time”

Znate li koje su tri vještine ključne za uspjeh? Naš belgijski keynote speaker ima odgovor

Energija nas pokreće. Ona se nalazi u svima nama. Možemo slobodno reći kako bi bez energije, u bilo kojem obliku, svijet stao.

Koliko je energija važna u poslovnom svijetu na 11. HR Days konferenciji objasnio nam je energični, zabavni i pomalo ekscentrični belgijski keynote speaker Marnick Vandebroek u sklopu svog predavanja “How to Stand out in the Board Room and Get Buy-in First Time”.

“Kakvu energiju ponudite, takvu ćeš energiju i primiti od publike.” - ponavljao je Marnick u nekoliko navrata.

Prema njegovim riječima, svaka individua je zadužena i zaslužna za atmosferu (energiju) koju stvara oko sebe. Slikovito prikazano, ako se mi osobno nalazimo u nekom tužnom ili negativnom periodu života i svoju tugu preslikamo na van, onda ćemo i od ljudi u našoj neposrednoj blizini dobiti istu takvu energiju - tužnu u nesretnu. Ovo je pravilo koje se, po njemu, može primjeniti u poslovnom, ali i privatnom životu.

“Energija nas sve spaja, ona je oko nas. Svi mi imamo svoju posebnu energiju koju sa svakom komunikacijom i  interakcijom prenosimo na druge”, naglasio je Marnick.

Ako svi imamo svoju vlastitu energiju, kako to da neke osobe pamtimo za cijeli život i drugima satima prepričavamo svoje dojmove? Što je to što nas razlikuje?

“Energija, nastup i storytelling” - kazao je Marnick. 

I dok će nekima, na prvi pogled ove vještine, zvučati otrcano i prožvakano, one razlikuju pobjednika od gubitnika. 

Zamislite samo scenariji u kojem bi kao voditelj HR odjela upravi kompanije svoje ideje predstavili na zabavan način, kroz priču uz puno gestikulacija i mimika poput pravog igrokaza. Vjerujemo kako bi svaka vaša ideja ostavila “traga” na njima, kako bi o njoj razmišljali danima i na kraju rekli da ste biti u pravu. 

Upravo je to “iskakanje iz mnoštva” poruka koju nam je Marnick želio prenijeti kroz svoje predavanje.

“Započnite graditi sadržaj, započnite graditi priču. Svoj cilj i svoju temu pretvorite u priču, a nemojte se vrtiti samo oko brojki“, zaključio je Marnick Vandebroek. 

Vidimo se i iduće godine na 12. HR Days konferenciji na istom mjestu, ali u novom terminu. Vidimo se u proljeće, 8. i 9. svibnja!

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.