Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Osjećate se potplaćeno? MojaPlaća je vaš saveznik u pregovorima oko povišice!

Uz online servis MojaPlaća otkrijte svoju vrijednost na tržištu rada i osigurajte povoljnije uvjete prilikom pregovora o plaći sa postojećim ili budućim poslodavcima.

Osjećate se potplaćeno? MojaPlaća je vaš saveznik u pregovorima oko povišice!

Nakon što su međuljudski odnosi godinama suvereno držali primat, odnosno sam vrh piramide razloga zbog koji smo spremni napustiti postojeći posao, unazad godinu-dvije stanje se promijenilo. 

Visina plaće ponovno je postala najvažniji faktor prilikom odlučivanja o nastavku naše karijere

Neovisno o tome radi li se o pregovorima o našim primanjima i uvjetima rada na trenutnom radnom mjestu ili pak prihvaćanju ponude za posao i prelasku u 'redove' nekog novog, potencijalnog poslodavca.

No, odluka o promjeni posla nikada nije laka. 

S jedne strane, nudi nam se prilika za zaokretom i napretkom u karijeri I to je sjajno. No, s druge strane spektra nalaze se rizik i nesigurnost. Kao i pitanja poput: Hoćemo li se uklopiti?, Jesmo li dovoljno dobri?, Kakav ćemo odnos imati s nadređenom osobom? i druge nedoumice kojih se ne možemo tek tako otarasiti.

Međutim, oko jednog pitanja stvari bi trebale biti sasvim jasne. Dakako, radi se o iznosu plaće, kao i drugim financijskim uvjetima.

Dok razmatrate ponudu za novi posao ili pregovarate o povišici sa trenutnim poslodavcem, prosječna plaća u vašoj industriji služi kao važna smjernica. Ona vam omogućava da stvorite realna očekivanja o tome koliku plaću možete očekivati za određenu poziciju ili ulogu. Osim toga, omogućava vam da bolje pregovarate o svojoj plaći, jer imate jasnu sliku o tome gdje se vaša plaća nalazi u odnosu na prosjek. 

Kao izvor vrijednih i konkretnih informacija može vam poslužiti MojaPlaća, online servis uz čiju pomoć ćete u svega nekoliko koraka otkriti kakve su prosječne plaće za određeno radno mjesto u Hrvatskoj

Istraživanje trenutno obuhvaća gotovo 400 radnih mjesta iz 36 djelatnosti. Prikupljanje ispitanika provodi se kontinuirano putem interneta, a trenutno je u istraživanju aktivno više od 45.000 ispitanika. 

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.