Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

McDonald's je i ove godine preuzeo prestižni Poslodavac Partner certifikat

Zaposlenicima nude razrađene programe razvoja i dijeljenja znanja, kontinuirano unaprjeđuju kvalitetu radnih mjesta, a svi njihovi menadžeri aktivno sudjeluju u prijenosu znanja.

McDonald's je i ove godine preuzeo prestižni Poslodavac Partner certifikat

McDonald's je preuzeo šesti Poslodavac Partner certifikat, priznanje za izvrsno upravljanje ljudskim potencijalima. SELECTIO Grupa već 18 godina dodjeljuje Poslodavac Partner certifikat i tako potiče organizacije da implementiraju one standarde koji dokazano i smisleno unaprjeđuju kvalitetu radnih mjesta i poslovne rezultate. Tvrtke nositeljice certifikata predstavljaju organizacije koje pokazuju usklađenost svojih HR praksi s globalnim trendovima i kontinuirano rade na dostizanju i postavljanju viših standarda u HR svijetu. 

Kako bi osigurali potrebnu podršku zaposlenicima u rastu i razvoju u kompaniji, u McDonald'su postoje razrađeni programi razvoja i dijeljenja znanja, pri čemu potiču i osobnu odgovornost za napredovanje. Svi menadžeri aktivno sudjeluju u prijenosu znanja i razvoju zaposlenika kroz internu edukaciju, mentorstvo ili coaching te u tu svrhu prolaze treninge za razvoj vještina mentoriranja i upravljanje ljudskim potencijalima. Mentori imaju ključnu ulogu u pripremi zaposlenika za edukacije koje će im pomoći kako bi dostigli ciljeve za napredovanje u karijeri, kao i ciljeve vezano uz daljnji razvoj znanja i vještina. Također, svi novozaposleni i zaposlenici koji prelaze na novu poziciju interno, imaju posvećene mentore koji svoje vještine kontinuirano razvijaju. 

Kroz strukturiran pristup, kompanija ulaže vrijedne resurse u stvaranje radnog okruženja gdje su zaštita na radu i timski rad na prvom mjestu, a razvojni put jasan za svakog zaposlenika. Zaposlenicima su na raspolaganju različiti oblici razvojnih aktivnosti te je prošle godine u prosjeku provedeno 67 sati edukacije i treninga po zaposleniku. Na raspolaganju su im i brojni komunikacijski kanali putem kojih su potaknuti na dvosmjernu komunikaciju i davanje povratnih informacija. Zadovoljstvo pruženom podrškom tijekom procesa razvoja mjeri se do dva puta godišnje, a odaziv zaposlenika na sudjelovanje u zadnjem ispitivanju klime i zadovoljstva je bio izrazito visok. 

McDonald's je tako i ove godine prilikom certifikacije potvrdio povezanost, svrhovitost i kvalitetu HR praksi koje primjenjuje u cijeloj organizaciji, na svim razinama. Upravo zato, Poslodavac Partner certifikat posloprimcima signalizira ona radna mjesta kojima je zdravo i poticajno okruženje prioritet. 

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.