Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Nekadašnji šef Microsofta otkrio zanimljivo pitanje koje uvijek postavlja na razgovoru za posao

Ako kandidat nema spreman odgovor, tvrdi, vrlo brzo pada na 'dno popisa'.

Nekadašnji šef Microsofta otkrio zanimljivo pitanje koje uvijek postavlja na razgovoru za posao

Ima to jedno pitanje koje sam volio postavljati kandidatima tijekom razgovora za posao. Često bi nakon toga krenuo vrlo zanimljiv razgovor, a odgovor kandidata može biti presudan u tome hoće li biti zaposleni, priča za Business Insider Chris Williams, bivši zamjenik šefa ljudskih resursa u Microsoftu.

Kompanije te veličine primaju na stotine prijava za posao svakog dana, često su to 'savršeni' životopisi, ali svejedno nema za sve mjesta u firmi, piše 24 sata.

Kandidate treba dodatno selektirati. A Williams otkriva koje je bilo njegovo ključno pitanje u tim razgovorima. 

„Kažite mi nešto što ste naučili tijekom zadnjih nekoliko dana. To može biti novi sport kojim ste se počeli baviti ili nešto zanimljivo što ste čuli u dokumentarcu. Slobodni ste pričati o čemu god želite. To je moje pitanje“, kaže ovaj stručnjak i dodaje:

„Ako se neki kandidat muči na tom pitanju ili nema odgovor, to je onda problem. Jer ta osoba bi mogla imati problema s učenjem novih stvari na poslu, što je u Microsoftu ključno. Nema veze ako je prije toga na papiru bio savršen kandidat ili kandidatkinja...“

Siguran je kako je ova metoda pomogla kompaniji da zaposli najbolje ljude na tržištu.

„Fokus je na tome kako komunicira ta osoba, s koliko strasti i entuzijazma prema učenju, što je ključno u Microsoftu, ta osoba ima. Možete im čuti to u glasu i vidjeti im u očima“, kaže za kraj.

Izvor: 24 sata

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.