Share
Tweet
Share

HP - Hrvatska pošta d.d.

Hrvatska pošta tvrtka je duge tradicije i iznimne važnosti, najveći davatelj poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj i jedini davatelj univerzalne usluge prema odredbama Zakona o poštanskim uslugama.

Pošta je tvrtka velikih brojki, a kao jedan od najvećih domaćih poslodavaca zapošljava 10 000 radnika. Dnevno se u Hrvatskoj uruči 1,5 milijuna pošiljaka, 2500 poštara obavlja dostavu na sve adrese na kojima netko živi ili radi, a poštanski vozni park ima više od 3500 vozila. Poštanskih ureda je 1016, a nalaze se i na svakom od 67 naseljenih otoka. Zbog rasprostranjenosti u većini mjesta poštanski uredi postali su svojevrsni centri za obavljanje različitih usluga, posebice ondje gdje banke i druge institucije nisu dostupne. Šalterski radnici, stoga, osim poštanskih usluga korisnicima nude i brojne bankarske, osigurateljske i maloprodajne usluge.

Hrvatska pošta ostvaruje svoj potencijal kroz razvojnu Strategiju Pošta2022.

Hrvatska pošta već tri godine provodi Strategiju Pošta2022. vodeći se dvjema temeljnim filozofijama: digitalizacijom i društveno odgovornim poslovanjem.

Pošta je u velikom investicijskom ciklusu kojim razvija temeljno poslovanje, a najbolji pokazatelj toga puštanje je u rad Novog sortirnog centra vrijednog 350 milijuna kuna u jesen 2019. godine. Riječ je o najsuvremenijem logističkom centru u ovom dijelu Europe u kojem je zaposleno više od 1500 radnika. Brojna su ulaganja Hrvatske pošte u nove tehnologije. Tako su u Novom sortirnom centru smješteni strojevi za automatsko sortiranje pisama i paketa. U jednom satu Pošta može razvrstati i do 15 000 različitih paketa mase od 100 grama do 30 kilograma te čak 230 000 pisama. Portfelj poštanskih usluga obogaćen je mnogim novitetima koristeći pogodnosti tehnologije, a pokrenuti su i brojni pilot-projekti s hrvatskim tvrtkama.

Pridružite se timu Hrvatske pošte!

Hrvatska pošta neprekidno radi na širenju svog tima zapošljavajući nove kadrove i ulažući u razvoj njihovih vještina i kompetencija. Svjesna da bez zadovoljnog radnika nema ni zadovoljnog korisnika, Pošta pruža svojim radnicima brojne mogućnosti internih i vanjskih edukacija, prigodne godišnje nagrade, uvećanja na plaću za smjenski i noćni rad, dodatke za prehranu i prijevoz, redovite sistematske preglede i drugo.

Certifikat Poslodavac Partner, prestižno priznanje tvrtke SELECTIO, koji je Hrvatskoj pošti 2020. godine dodijeljen treći put zaredom, potvrda je usmjerenosti na radnike i kvalitete upravljanja ljudskim resursima.

Oglasi ovog poslodavca

 • Operater poštar (m/ž)

  HP-Hrvatska pošta d.d.

  Dugi Otok, Veli Iž

 • Poštar za ekspres dostavu (m/ž)

  HP-Hrvatska pošta d.d.

  Velika Gorica, Zagreb, Varaždin, Čakovec, Karlovac, Mlini, Dubrovnik, Hvar, Poreč, Pula, Rijeka, Kukuljanovo

 • Poštar vozač (m/ž)

  HP-Hrvatska pošta d.d.

  Kukuljanovo, Rijeka, Poreč, Pula

 • Dostavljač tiskovina (m/ž)

  HP-Hrvatska pošta d.d.

  Zagreb, Velika Gorica, Samobor, Zaprešić, Dugo Selo, Sesvete, Sveti Ivan Zelina, Sveta Nedjelja, Susedgrad, Dubrovnik, Split, Trogir, Pula, Rijeka

 • Poštar za opću dostavu (m/ž)

  HP-Hrvatska pošta d.d.

  Zagreb, Velika Gorica, Samobor, Zaprešić, Dugo Selo, Sesvete, Sveti Ivan Zelina, Sveta Nedelja, Susedgrad, Krapina, Zabok, Klanjec, Donja Stubica, Vrbovec, Karlovac, Duga Resa, Ogulin, Čakovec, Prelog, Mursko Središće, Koprivnica, Varaždin, Ivanec...

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.