Share
Tweet
Share

HP - Hrvatska pošta d.d.

Hrvatska pošta najveći je davatelj poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj i jedini davatelj univerzalne usluge prema odredbama Zakona o poštanskim uslugama. Široka ponuda poštanskih, financijskih, maloprodajnih, osigurateljskih, digitalnih i ostalih usluga koje Hrvatska pošta svakodnevno pruža i privatnim i poslovnim korisnicima dostupna je na cijelom teritoriju Republike Hrvatske. Hrvatska pošta ujedno je i tvrtka s najvećim udjelom na tržištu poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj te pokriva više od 80 posto tržišta.

Hrvatska pošta – tvrtka velikih brojki i potencijala

 • 9888 zaposlenih
 • 3793 šalterskih radnika
 • 3179 poštara
 • 1016 poštanskih ureda
 • 2135 šaltera
 • 1080 vozila
 • 2189 motocikla, 210 bicikla, 180 električnih bicikla
 • 39 mil. prijeđenih km godišnje
 • 150.000 korisnika dnevno u uredima
 • 500 mil. transakcija i usluga godišnje

Razvojem novih usluga, posebice digitalnih, prilagođenih potrebama korisnika Hrvatska pošta pokazuje da je moderna tvrtka za moderna vremena. Digitalizacija je za Hrvatsku poštu filozofija razvoja na kojoj se temelji niz razvojnih projekata kako bi raznovrsne usluge Hrvatske pošte bile dostupne svim korisnicima u svakom trenutku.

Svoj razvoj Hrvatska pošta temelji na znanju, kvaliteti, pouzdanosti, kreiranju novih segmenata poslovanja i osvajanju novih tržišta uvodeći pritom brojne inovativne usluge uz naglasak na zaštiti okoliša i društveno odgovornom poslovanju.

Saznajte više na stranici: https://www.posta.hr/tko-smo-i-sto-radimo/6501

Misija

Hrvatska pošta – građanima na usluzi

Vizija

Pouzdana smo tvrtka koja izvrsnošću osvaja nova tržišta

Vrijednosti

Povjerenje, proaktivnost, izvrsnost

Brojne nagrade potvrđuju pravi put

Da se trud, inovativnost i sposobnost itekako isplate, pokazuju priznanja koja su mnogi dali Hrvatskoj pošti, kao i brojne osvojene nagrade. Tako je 2017. Hrvatska pošta primila certifikat paneuropskog inovacijskog centra EuroCloud StarAudit za nagrađivano rješenje realizacije privatnog oblaka. Riječ je o prvom StarAudit certifikatu u Hrvatskoj. Nedugo prije toga Hrvatska pošta dobila je Certifikat Poslodavac Partner što ga dodjeljuje tvrtka SELECTIO za kvalitetno upravljanje ljudskim resursima. S ovim priznanjem Hrvatska pošta ušla je u krug pet državnih tvrtki nosioca tog važnog certifikata.

Saznajte više na stranici: https://www.posta.hr/nagrade-i-priznanja-6286/6286

Digitalne usluge i društveno odgovorno poslovanje

Hrvatska pošta kao društveno odgovorna tvrtka posvećena razvoju ne samo svojeg poslovanja nego i svojih radnika itekako je svjesna da opstanak na tržištu nije moguć bez razvoja digitalnih usluga. Diversifikacija poslovanja i usluga postaje nezaobilazan trend kada je riječ o tržištu na kojem posluju davatelji poštanskih usluga. S obzirom na nagli razvitak digitalnih tehnologija, tehnološki iskorak u digitalni svijet poslovanja poštama se nameće kao logičan potez. Tako i za Hrvatsku poštu digitalizacija usluga i poslovnih procesa sve više postaje filozofija razvoja, koja se ostvaruje u više projekata. Ti su projekti početak realizacije novog razdoblja u poslovanju Hrvatske pošte.

Saznajte više na stranici: https://www.posta.hr/digitalne-usluge/6473

Hrvatska pošta svjesna je svoje uloge u društvu i zato svakodnevno, nizom aktivnosti, prihvaća tu odgovornost. Društvena odgovornost sastavni je dio poslovanja Hrvatske pošte, što je vidljivo u osnivanju i radu Zaklade „Vaša pošta“. Zaklada stvara bolji i humaniji svijet za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Osim osnivanja Zaklade, Hrvatska pošta na razne načine pomaže zajednici u kojoj djeluje.

Saznajte više na stranici: https://www.posta.hr/drustveno-odgovorno-poslovanje/6503

Hrvatska pošta – poželjan poslodavac

Hrvatska pošta danas zapošljava gotovo 10.000 radnika. Prema rezultatima više istraživanja provedenih u zadnjih nekoliko godina Hrvatska pošta je poželjan poslodavac među tvrtkama u javnom sektoru. Proaktivnost, odgovornost i težnja izvrsnosti u postizanju radnih rezultata vrijednosti su kojima teže svi radnici Hrvatske pošte.

Zaposlenici su Hrvatskoj pošti uvijek bili na prvom mjestu, a tvrtka je posvećena tomu da svakom svojem radniku osigura stalan razvoj i nadogradnju znanja, vještina i kompetencija te tako promiče kulturu izvrsnosti na radnom mjestu. Da je tomu doista tako, potvrđuju i vrijedna priznanja koja je Hrvatska pošta proteklih godina dobila za svoje projekte upravljanja ljudskim resursima. Certifikat Poslodavac Partner najnovije je priznanje i pokazatelj da Hrvatska pošta kvalitetno upravlja ljudskim resursima, ali i da propagira i uvodi standarde koji poboljšavaju poslovne rezultate i kvalitetu rada.

Saznajte više na stranici: https://www.posta.hr/hrvatska-posta-pozeljan-poslodavac/6505

Pridružite se timu Hrvatske pošte!

Već niz godina Hrvatska pošta zapošljava nove ljude kako bi unaprijedila poslovni sustav i radne procese, razvijala nove usluge i otvarala nove tržišne segmente u poslovanju. Ako ste odgovorni, proaktivni, vrijedni, želite učiti i stalno nadograđivati svoja znanja i vještine, težite izvrsnosti u radu i želite biti ponosan član tima Hrvatske pošte, učinite prvi korak u tom smjeru – pošaljite nam svoj životopis korištenjem poveznice: https://www.posta.hr/predaja-zivotopisa-online/2190

Znanje je oduvijek bilo jedini put kojim se može postići izvrsnost, zato Hrvatska pošta kontinuirano ulaže u razvitak znanja svojih radnika. Ulaganje u izobrazbu zaposlenika ujedno je jedan od načina zadržavanja dobrih radnika, ali i važna informacija kvalitetnim budućim zaposlenicima Hrvatske pošte o vrijednostima koje promovira Hrvatska pošta.

Razvojna strategija Pošta2022.

U Razvojnoj strategiji Pošta2022. donesenoj 2017. zacrtani su planovi razvoja poslovanja i Hrvatske pošte u idućem petogodišnjem razdoblju, koji se mogu sažeti u tri točke:

 • razvoj znanja promicanjem kompanijske kulture i stalne izobrazbe radnika Hrvatske pošte
 • razvoj temeljnog poslovanja s naglaskom na digitalizaciji poslovnih procesa
 • razvoj, odnosno otvaranje novih tržišnih segmenata razvijanjem prije svega logističkih usluga.

Više na stranici: https://www.posta.hr/strategija-posta2022-6310/6310

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.