Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Treba li šefa dodati kao prijatelja na Facebooku?

Postoji više razloga zašto ne bi trebalo biti prijatelj sa šefom na Facebooku, a radnik jednog call centra iz Sydneya, Kyle Doyle, opisao je najvažniji

Razmjena mailova između 21-godišnjeg zaposlenika i njegovog šefa postala je prava senzacija zadnjih nekoliko dana te pokupila mnogo simpatija širom svijeta, a sve je pokrenuto statusom Kylea Doyla na Facebooku.

Doyl je, naime, u svom statusu, napisao: "Kyle Doyle ne ide na posao, hehe, još sam slomljen!" i pritom nadodao popularni smile-ić kao znak radosti.

Ažuriranje statusa kao dokaz?
Iako je, na prvi pogled, ova rečenica bila sasvim uobičajena za većinu Doylovih prijatelja, menadžer tvrtke smatrao je da njegov zaposlenik nešto krije. Problemi, naime, počinju nakon što je menadžer zamijetio status svojeg zaposlenika, Doyla, koji se u to vrijeme nalazio na bolovanju. Tada je od Doyla zatražio da dostavi liječničku potvrdu o bolovanju, zbog sumnje da lažira bolest. Doyle je, međutim, to odbio učiniti s objašnjenjem da je na bolovanju zbog medicinskih razloga.

"Ne možete osporavati moje stajalište bez dokaza, prema vlastitim indicijama", napisao je Doyle u poruci namijenjenoj menadžeru i ujedno njegovom nadređenom. Odgovor šefa je bio kratak i jasan: "Vjerujem da dovoljan dokaz predstavlja zadnje ažuriranje tvoga statusa na Facebooku.

Razmjena poruka procurila je u javnost te ih je vidjela većina zaposlenih u tvrtki, ali osim njih i ljudi širom svijeta. Na upit što će se dogoditi sa zaposlenikom zbog ovoga slučaja, glasnogovornik tvrtke samo je izjavio da se slučaj istražuje, te da tvrtka ne može dati više podataka.

O daljnjem tijeku ovog nemilog događaja možemo samo nagađati. Ipak, dobro se upitati treba li šefa dodati kao prijatelja na Facebooku? (D.P)

Izvor:
The Guardian

Zanimljivosti

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje