Share
Tweet
Share

Zanimljivosti

 • Urenebesni odgovori na pitanje o Facebook-u Urenebesni odgovori na pitanje o Facebook-u

  Službe i tvrtke koje traže da im kandidat ustupi svoju lozinku na popularnoj društvenoj mreži vjerojatno bi ustuknule nakon ovih odgovora. I da, nevjerojatno, ali istinito, to je standardni dio pojedinih prijava za posao u inozemstvu.

 • Češka: korupcijom do novih radnih mjesta u turizmu Češka: korupcijom do novih radnih mjesta u turizmu

  Zamislite turu u kojoj se obilaze hrvatske tvornice, ceste i mostovi kojima je veći dio novca otišao na nečiji 'džep'. Česi su tako vlastite primjere korupcije pretvorili u uspješnu atrakciju za turiste.

 • Najsmiješniji 'biseri' u životopisima i intervjuima Najsmiješniji 'biseri' u životopisima i intervjuima

  Mama koja daje referencu svom sinu, često bračno stanje i razna djeca ili zamolba za prijevoz nakon intervjua.. hm. Slijedite li ove primjere, ne očekujte previše, no svakako ćete nasmijati svog poslodavca.

 • Na tržnicama se može zarađivati preradom trulog voća i povrća u gorivo Na tržnicama se može zarađivati preradom trulog voća i povrća u gorivo

  Znanstvenici u Stuttgartu proveli su probni eksperiment koji vodi korak dalje od prerade hrane u gorivo. Za nove količine plina koriste trulo voće i povrće koje se na njihovoj veletržnici najčešće baca u smeće.

 • Vrijeme je za odmor od kompjutera: dugotrajno sjedenje ubija Vrijeme je za odmor od kompjutera: dugotrajno sjedenje ubija

  Bez obzira šaljete li molbe za posao ili neumorno radite, odmori su prijeko potrebni. Šećer u krvi ostaje previsok ukoliko ne ustajemo, a znanstvenici preporučuju pauze svakih 20 minuta, no biti će dovoljno da ustanete čim osjetite potrebu.

 • Od ovčje vune na cesti do posla Od ovčje vune na cesti do posla

  Nezaposlenost, prijateljstvo, ljubav i ekološka osviještenost spojili su četvero mladih ljudi na otoku Krku u projektu otkupa ovčje vune. Planiraju otvoriti 17 centara, a već su odradili jednu uspješnu poslovnu godinu s Talijanima.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.