Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Urenebesni odgovori na pitanje o Facebook-u

Urenebesni odgovori na pitanje o Facebook-u

Službe i tvrtke koje traže da im kandidat ustupi svoju lozinku na popularnoj društvenoj mreži vjerojatno bi ustuknule nakon ovih odgovora. I da, nevjerojatno, ali istinito, to je standardni dio pojedinih prijava za posao u inozemstvu.

"Dobar dan, još nam je preostalo samo jedno pitanje. Možete li nam proslijediti svoju lozinku za Facebook radi sigurnosne provjere?"  Nevjerojatno, ali istinito – određene američke kompanije, državne i vojne službe ovako 'sjednu' na vrat onim kandidatima koji uđu u uži izbor.

Evo najsmiješnijih i najiskrenijih  odgovora na to pitanje..

  1. "Želim samo jednu malu sitnicu zauzvrat. Vašu dušu. Mislim da bi to bila olakotna okolnost obzirom da ionako ne posjedujete ni jedan mali dio te apstraktne tvorevine.  Samo je želim nositi u džepu u slučaju da mi zatreba u situaciji kad trebam napraviti tešku povredu svega u što  vjerujem"."Nažalost, moj je Internet danas na stand-by-u, pa ne mogu".  Pretpostavka je da osoba koja vas pita takvo pitanje ne posjeduje dovoljnu razinu pameti kako bi razumjela da blefirate jer očito ne  poznaje ni osnovne zakone o zaštiti ljudskih prava.

  2. "Na žalost ne mogu to učiniti, no kako bi bilo da vam proslijedim svoju snimku s partnerom? Bi li to bilo to? Možda, osim golotinje, nema toliko privatnih detalja, ali vjerojatno bi vas poduprlo u očitoj namjeri da me ne zaposlite".

  3. "Naravno". I onda za lozinku izrecite najveću psovku koje ste se mogli sjetiti i polako je izgovarajte slovo po slovo. Potom nestanite. "Ne, ali možete imati moj Google +.  Tamo nemam ništa uvredljivo.  Zapravo, kad malo bolje razmislim, tamo nemam ništa".

  4. "Rado bih to učinio/ča bez ikakvih dodatnih problema, ali znate da Facebook to ne dozvoljava. Prema    uvjetima upotrebe, neću dijeliti svoju lozinku niti dopustiti drugim ljudima da pristupe mom računu ili  učiniti bilo koji drugi potez koji bi naštetio sigurnosti mog računa".

  5. "Ovo je sjajno!" I onda kad vas zbunjeno pogledaju, kažite: „ Znatno mi je laknulo jer sam upravo shvatio/la da ne radite testove na drogu obzirom da ste već nadrogirani“.

  6. "Naravno. Ako mi ponudite dobar i stalno plaćen posao na najmanje dvije godine, rado ću to učiniti".

  7. "Naravno, ako mi možete proslijediti popis i kontakte vaših bivših partnera kako bih studirao vašu seksualnu povijest i objavio je u medijima. Sigurno ste veoma aktivni jer ovo je pomalo perverzno pitanje".

  8. "Budući da snimam ovaj razgovor, mogu li pustiti snimku online? Dodati vaše ime i prezime, proslijediti svim društvenim mrežama i budući da znam da će se to širiti bez dodatne potpore, od usta do usta, zabrinjava me vaše neznanje o pitanjima online privatnosti i sigurnosti.  Kako ću sada otići iz ureda i ostaviti vas u neznanju imam li snimku ili ne, možda biste mogli, u strahu da nikad više nećete pronaći posao, uložiti malo vremena u edukaciju o pravima privatnosti"? (M.D.)
     

Zanimljivosti

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje