Share
Tweet
Share

Prestanak radnog odnosa

  • Je li potrebno posebno najavljivati otkaz ugovora o radu? Je li potrebno posebno najavljivati otkaz ugovora o radu?

    Odredbama Zakona o radu općenito nije određeno da je potrebno posebno najavljivati otkaz ugovora o radu. Međutim, poslodavac je dužan radnika pismeno upozoriti na povredu obveze iz radnog odnosa i ukazati mu na mogućnost otkaza u slučaju nastavka povrede te obveze.

  • Zapošljavanje kod osobe koja je u tržišnom natjecanju s poslodavcem Zapošljavanje kod osobe koja je u tržišnom natjecanju s poslodavcem

    Poslodavac i radnik mogu ugovoriti da se određeno vrijeme nakon prestanka ugovora o radu, radnik ne smije zaposliti kod druge osobe koja je u tržišnom natjecanju s poslodavcem te da ne smije za svoj račun ili za račun treće osobe sklapati poslove kojima se natječe s poslodavcem.

  • Pravnik odgovara: Što ako se prekrše obveze iz radnog odnosa? Pravnik odgovara: Što ako se prekrše obveze iz radnog odnosa?

    U slučaju kada poslodavac ili radnik osobito teško krše svoje obveze iz radnog odnosa te uz uvažavanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih stranaka nastavak radnog odnosa nije moguć, tada poslodavac ili radnik imaju opravdani razlog za otkaz ugovora o radu sklopljenog na neodređeno ili određeno vrijeme

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.