Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Meditacijom protiv stresa na radnom mjestu

20.04.2006.

Kako bi snizili razinu stresa vezanog uz posao, sve više američkih tvrtki i zaposlenika okreće se meditaciji. Meditacija smanjuje tjeskobu, opušta i ojačava sposobnosti te produktivnost zaposlenika. Također, zaposlenicima omogućava da im život bude mnogo produktivniji i da više uživaju u njemu.

Tvrtka Marshall House iz Santa Monice koristi vođenu meditaciju i ostale tehnike opuštanja kako bi zaposlenicima pomogla da ojačaju i lakše podnesu stres na radnom mjestu.

Svatko od nas ima unutarnji izvor energije i mudrosti, kaže Jeanie Marshall, koja vodi meditaciju u tvrtci. Pritisak svakodnevnih obveza može nas udaljiti od tog bezgraničnog izvora snage, a vođena meditacija je brz, jednostavan i dokazan način za se ponovo povežemo s njim i umanjimo razinu stresa na radnom mjestu, dodaje Marshall.

Profesor medicine na Harvardu, dr. Herbert Benson također je otkrio da meditacija pomaže ljudima da smanje stres na poslu i bolje rade. Prema Bensonu, krv tijekom meditacije teče prema dijelu mozga koji je odgovoran za opuštanje, usporavanje pulsa i akumuliranje energije. Uz to, meditacija potiče i aktivnost moždanih valova, jača intuiciju, koncentraciju i ublažava različite vrste bolova koji se uobičajeno javljaju kao posljedica stresa na radnom mjestu i muče većinu zaposlenika, zaključio je Benson na temelju svojih istraživanja.

(T.B.)
Izvor:
PRWeb

Razvoj karijere

 • Dodijeljene stipendije za MBA programe  COTRUGLI Business School Dodijeljene stipendije za MBA programe COTRUGLI Business School

  Finalni dio selekcijskog procesa za šest stipendija za Executive MBA program i šest stipendija za MBA program na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi održao se za vikend, a poziv u finale je dobilo je 50 MBA i 80 Executive MBA kandidata.

 • Zadnja prilika za prijave na MBA stipendije Zadnja prilika za prijave na MBA stipendije

  Rok za prijave na stipendije za međunarodno akreditirane MBA programe na COTRUGLI Business School je 15. travnja. Iskoristite zadnju priliku da osvojite jednu od 12 prestižnih stipendija na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi!

 • Nova prilika za osvajanje prestižne MBA stipendije Nova prilika za osvajanje prestižne MBA stipendije

  Svi koji se do 15. travnja prijave na natječaj imaju prilike osvojiti stipendiju i postati dio nove generacije međunardono akreditiranog MBA programa na vodećoj poslovnoj školi u Jugoistočnoj Europi, COTRUGLI Business School.

 • Kako tražiti preporuku? Kako tražiti preporuku?

  Pisanje preporuke u Hrvatskoj nije uvriježena praksa. Srećom, većina ljudi zna da preporuka postoji i da je, u pravilu, mora napisati vaš poslodavac. To je lakši dio priče, a sada prelazimo na teži. Kako nekoga zamoliti za preporuku?

 • 12 prestižnih MBA stipendija za najbolje managere 12 prestižnih MBA stipendija za najbolje managere

  Svi koji se prijave do 15. travnja imaju priliku osvojiti stipendiju za vodeću poslovnu školu u regiji.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje