Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Meditacijom protiv stresa na radnom mjestu

20.04.2006.

Kako bi snizili razinu stresa vezanog uz posao, sve više američkih tvrtki i zaposlenika okreće se meditaciji. Meditacija smanjuje tjeskobu, opušta i ojačava sposobnosti te produktivnost zaposlenika. Također, zaposlenicima omogućava da im život bude mnogo produktivniji i da više uživaju u njemu.

Tvrtka Marshall House iz Santa Monice koristi vođenu meditaciju i ostale tehnike opuštanja kako bi zaposlenicima pomogla da ojačaju i lakše podnesu stres na radnom mjestu.

Svatko od nas ima unutarnji izvor energije i mudrosti, kaže Jeanie Marshall, koja vodi meditaciju u tvrtci. Pritisak svakodnevnih obveza može nas udaljiti od tog bezgraničnog izvora snage, a vođena meditacija je brz, jednostavan i dokazan način za se ponovo povežemo s njim i umanjimo razinu stresa na radnom mjestu, dodaje Marshall.

Profesor medicine na Harvardu, dr. Herbert Benson također je otkrio da meditacija pomaže ljudima da smanje stres na poslu i bolje rade. Prema Bensonu, krv tijekom meditacije teče prema dijelu mozga koji je odgovoran za opuštanje, usporavanje pulsa i akumuliranje energije. Uz to, meditacija potiče i aktivnost moždanih valova, jača intuiciju, koncentraciju i ublažava različite vrste bolova koji se uobičajeno javljaju kao posljedica stresa na radnom mjestu i muče većinu zaposlenika, zaključio je Benson na temelju svojih istraživanja.

(T.B.)
Izvor:
PRWeb

Razvoj karijere

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje