Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Kako u životopisu istaknuti najvažnije?

05.11.2007.

Ponekad će čitanju vašeg životopisa biti posvećeno svega 20-ak sekundi, pa je životopis jedina vaša šansa da vas poslodavac uoči i pozove na intervju.

Da biste to postigli, osim standardnog načina pisanja, životopis mora sadržavati i neke marketinške elemente koji će motivirati čitatelja da ga detaljno prouči.

Jednostavne rečenice

Za početak koristite jednostavne i kratke rečenice koje nose informaciju. Također, ako šaljete životopis putem e-maila napišite u tekstu maila za koje se mjesto natječete. Naime, mnogi griješe misleći da je "više bolje", pa u životopis pišu mnoge nekorisne informacije misleći da će time privući poslodavca, što je netočno.

Ključne riječi u podnaslovima

Tekst koji je napisan mora biti pregledan i ugodan oku za čitanje. Kako bi učinili vaš životopis preglednijim, poželjno je stvoriti određenu tipografsku raspodjelu. Naime, životopis mora biti čitak, a važni dijelovi istaknuti tako da ih čitač uoči već u prvim sekundama čitanja. Savjetujemo vam da odlomke koje želite izdvojiti podebljajte (BOLD) tako da se istaknu. Također, istaknite institucije u kojima ste se školovali, radna mjesta, te vještine i znanja kako bi poslodavac već na početku uočio vaše pozitivne strane.

Naglasite postignuća

Loš prikaz prijašnjih projekata i radnog iskustva neće impresionirati potencijalnog poslodavca. Vaše radno iskustvo, uključujući i nagrade, pokazat će poslodavcu samu bit vaših sposobnosti i talenta, odnosno vještine i stil koje vaše projekte čine jedinstvenima. Zbog toga oni moraju biti istaknuti i pregledno napisani. (A.T.)

Izvor:
Monster

Upoznajte se pobliže s alatima u profesonalnoj selekciji i testirajte svoju osobnost kroz Upitnik osobnosti na MojPosao.

Razvoj karijere

 • Dodijeljene stipendije za MBA programe  COTRUGLI Business School Dodijeljene stipendije za MBA programe COTRUGLI Business School

  Finalni dio selekcijskog procesa za šest stipendija za Executive MBA program i šest stipendija za MBA program na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi održao se za vikend, a poziv u finale je dobilo je 50 MBA i 80 Executive MBA kandidata.

 • Zadnja prilika za prijave na MBA stipendije Zadnja prilika za prijave na MBA stipendije

  Rok za prijave na stipendije za međunarodno akreditirane MBA programe na COTRUGLI Business School je 15. travnja. Iskoristite zadnju priliku da osvojite jednu od 12 prestižnih stipendija na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi!

 • Nova prilika za osvajanje prestižne MBA stipendije Nova prilika za osvajanje prestižne MBA stipendije

  Svi koji se do 15. travnja prijave na natječaj imaju prilike osvojiti stipendiju i postati dio nove generacije međunardono akreditiranog MBA programa na vodećoj poslovnoj školi u Jugoistočnoj Europi, COTRUGLI Business School.

 • Kako tražiti preporuku? Kako tražiti preporuku?

  Pisanje preporuke u Hrvatskoj nije uvriježena praksa. Srećom, većina ljudi zna da preporuka postoji i da je, u pravilu, mora napisati vaš poslodavac. To je lakši dio priče, a sada prelazimo na teži. Kako nekoga zamoliti za preporuku?

 • 12 prestižnih MBA stipendija za najbolje managere 12 prestižnih MBA stipendija za najbolje managere

  Svi koji se prijave do 15. travnja imaju priliku osvojiti stipendiju za vodeću poslovnu školu u regiji.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje