Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Kada je vrijeme za promjenu posla?

15.01.2008.

Dati otkaz i promijeniti posao odluka je koja vam u karijeri može promijeniti život. No, prije nego što donesete takvu odluku razmislite je li novo radno mjesto uistinu bolje od starog. Donosimo vam pet savjeta na koje valja pripaziti kod promijene posla.

Manje stresa
U današnje vrijeme kada su posao i stres postali gotovo sinonimi, velika je prednost ako dobijete ponudu za posao koja vam omogućava da uravnotežite posao i privatni život. No, potrebno je sakupiti sve informacije o novoj tvrtki u koju želite prijeći kako bi adekvatno usporedili vaše prijašnje i buduće stanje.

Mogućnost napredovanja u karijeri
Prije donošenja odluke o promijeni karijere potrebno je preispitati svoje želje te vrijednosti zbog kojih želite promijeniti posao. Jedna od važnijih stavki je odgovor na pitanje kolika je mogućnost napredovanja u novoj tvrtki?

Veća plaća
Iako u današnjim uvjetima života visina plaće itekako igra važnu ulogu kod prelaska na novo radno mjesto, novac vam ne smije biti glavni povod davanja otkaza. Naime, ne mijenjajte posao samo zbog veće zarade, jer ta sreća bit će kratkog vijeka ako nećete voljeti posao koji radite.

Veće povlastice
Pri procjeni zarade uzmite u obzir sve elemente: moguće bonuse, korištenje službenog automobila i mobitela, zdravstveno osiguranje i druge povlastice.

Više slobodnog vremena
Zaposlenici u današnje vrijeme priželjkuju više slobodnog vremena. Stoga, pri odabiru posla dobro se raspitajte koliko vremena će vam oduzeti novo radno mjesto. Da li imate mogućnost koristiti godišnji odmor kako vi želite? Imate li mogućnost rada od kuće? Kakvo je radno vrijeme? (A.T.)

Izvor:
CNN

Upoznajte se pobliže s alatima u profesonalnoj selekciji i testirajte svoju osobnost kroz Upitnik osobnosti na MojPosao.

Razvoj karijere

 • Dodijeljene stipendije za MBA programe  COTRUGLI Business School Dodijeljene stipendije za MBA programe COTRUGLI Business School

  Finalni dio selekcijskog procesa za šest stipendija za Executive MBA program i šest stipendija za MBA program na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi održao se za vikend, a poziv u finale je dobilo je 50 MBA i 80 Executive MBA kandidata.

 • Zadnja prilika za prijave na MBA stipendije Zadnja prilika za prijave na MBA stipendije

  Rok za prijave na stipendije za međunarodno akreditirane MBA programe na COTRUGLI Business School je 15. travnja. Iskoristite zadnju priliku da osvojite jednu od 12 prestižnih stipendija na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi!

 • Nova prilika za osvajanje prestižne MBA stipendije Nova prilika za osvajanje prestižne MBA stipendije

  Svi koji se do 15. travnja prijave na natječaj imaju prilike osvojiti stipendiju i postati dio nove generacije međunardono akreditiranog MBA programa na vodećoj poslovnoj školi u Jugoistočnoj Europi, COTRUGLI Business School.

 • Kako tražiti preporuku? Kako tražiti preporuku?

  Pisanje preporuke u Hrvatskoj nije uvriježena praksa. Srećom, većina ljudi zna da preporuka postoji i da je, u pravilu, mora napisati vaš poslodavac. To je lakši dio priče, a sada prelazimo na teži. Kako nekoga zamoliti za preporuku?

 • 12 prestižnih MBA stipendija za najbolje managere 12 prestižnih MBA stipendija za najbolje managere

  Svi koji se prijave do 15. travnja imaju priliku osvojiti stipendiju za vodeću poslovnu školu u regiji.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje