Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

EBRD i Infoarena Grupa okupljaju regionalne lidere industrije hrane, pića i maloprodaje

18.10.2010.

Regionalna konferencija FOOD, DRINKS&RETAIL ARENA 2010. održat će se 26. listopada u zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade.

Globalna financijska kriza značajno utječe na sve pore društva kreirajući nove trendove poslovanja što je očito i u prehrambenoj industriji te maloprodaji. Promjena ponašanja potrošača uzrokovana padom kupovne moći potiče tvrtke u prehrambenoj industriji i maloprodaji da brže i efikasnije prilagođavaju strategiju poslovanja da bi uspjele opstati na tržištu. Preuzimanja, spajanja korporacija, poslovno restrukturiranje, kao i konstantni razvoj novih proizvoda kljucni su trendovi koji potiču konkurentnost ovog gospodarski dinamičnog sektora.

Hoće li se multinacionalne kompanije i dalje širiti u regiji i na koji način; koji su investicijski projekti interesantni za financiranje, hoće li ulaganja u inovacije biti dio ofenzivne ili defenzivne strategije, na kojim područjima možemo očekivati nova strateška udruživanja, koji će razvojni trendovi obilježiti sljedeći period, na koji način konkurirati na globalnom tržištu – samo su neke od tema o kojima će se raspravljati na FOOD, DRINKS&RETAIL ARENI 2010. - regionalnoj konferenciji industrije hrane, pića i maloprodaje.

Konferenciju organizira Infoarena Grupa u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), a održat će se 26. listopada 2010. godine u zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade. Cilj Konferencije je predstavljanje razvojnih potencijala prehrambene industrije, industrije pica i maloprodaje koji mogu potaknuti snažniji gospodarski rast, intenzivirati regionalnu suradnju te kreirati sinergiju među interesnim skupinama radi optimizacije troškova poslovanja.

Na Konferenciji će sudjelovati regionalni lideri industrije hrane, pića i maloprodaje koji će predstaviti svoja poslovna iskustva te raspravljati o budućim trendovima i izazovima s kojima se suočava ovaj gospodarski značajan sektor.

Konferenciji će, između ostalih, prisustvovati: g. Ante Todorić, izvršni potpredsjednik za Poslovnu grupu Maloprodaja, Agrokor, gđa. Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica za Strategijske poslovne grupe i marketing te Poslovnu grupu Poljoprivreda, Agrokor; g. Emil Tedeschi, Predsjednik Uprave i većinski dioničar, Atlantic Grupa; g. Mujo Selimović, Predsjednik Uprave i vlasnik, MiMs Grupa, Bosna i Hercegovina; g. Željko Zadro, Predsjednik Uprave i suvlasnik, Tvornica šećera Viro; g. Miodrag Kostić, Predsjednik uprave i vlasnik, MK Grupa i Sunoko, Srbija; g. Svetozar Janevski, Predsjednik uprave, Tikveš, gđa. Vedrana Jelušić-Kašić, viša bankarica, EBRD, te brojni drugi predstavnici prehrambene industrije i maloprodaje. Detaljne informacije o programu Konferencije nalaze se na www.infoarena.hr.

Aktualno

Mislite da ste plaćeni premalo? Provjerite prosjek za svoje zanimanje!
MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje