Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Proglašeni najbolji poslodavci i najbolje HR prakse za 2012.

Proglašeni najbolji poslodavci i najbolje HR prakse za 2012.

METRO Cash & Carry, DHL International i RED BULL ADRIA najbolji su poslodavci u Hrvatskoj. Valamar hoteli i ljetovališta primili su priznanje za Najbolju praksu s područja upravljanja ljudskim potencijalima. Apatinska pivara Apatin, DHL International Beograd i Nordeus najbolji su poslodavci u regiji.

Svečana dodjela nagrada za najbolje poslodavce i najbolje prakse s područja upravljanja ljudskim potencijalima za 2012. održana je u srijedu, 16. svibnja, u Zagrebu.

Najboljim poslodavcima nagrade su dodijeljene na temelju rezultata istraživanja koje je portal MojPosao proveo između veljače i svibnja 2012., među više od 3.000 zaposlenika. Cilj istraživanja koje se provodi šestu godinu za redom je doznati u kojim je tvrtkama danas, prema ocjenama samih zaposlenika, najbolje raditi.

Po prvi puta dodijeljena su i priznanja najboljim poslodavcima u regiji, u suradnji s vodećim portalima za zapošljavanje u Srbiji – Infostud.com te Bosni i Hercegovini – Posao.ba. U istraživanju, u Hrvatskoj i regiji, sudjelovalo je gotovo 100 tvrtki.

Najbolji poslodavci u Hrvatskoj u kategoriji velikih tvrtki (s 251 ili više zaposlenih) za 2012. godinu su:

1. METRO Cash & Carry d.o.o.

2. dm-drogerie markt d.o.o.

3. Kozmo d.o.o. za trgovinu i usluge

Najbolji poslodavci u Hrvatskoj u kategoriji srednjih tvrtki (s više od 50 i manje od 250 zaposlenih) za 2012. godinu su:

1.DHL International d.o.o.

2. Deichmann trgovina obućom d.o.o.

3. RASCO d.o.o.

Najbolji poslodavci u Hrvatskoj u kategoriji malih tvrtki (s više od 20 i manje od 50 zaposlenih) za 2012. godinu su:

1. RED BULL ADRIA d.o.o.

2. Agro Simpa d.o.o.

3. Omega software d.o.o.

Kao najbolji poslodavci u regiji za 2012. godinu proglašeni su:

1. Apatinska pivara Apatin d.o.o. (u kategoriji velikih tvrtki)

2. DHL International Beograd d.o.o. (u kategoriji srednjih tvrtki)

3. Nordeus d.o.o. (u kategoriji malih tvrtki)

Iako ove godine hrvatske tvrtke nisu ponijele titulu najboljeg poslodavca u regiji, prosječno zadovoljstvo zaposlenih u Hrvatskoj općenito je više nego u Srbiji. Pa ipak, tvrtke iz Srbije osvojile su regionalne nagrade jer njihove ocjene značajno odstupaju od prosjeka za tamošnje tvrtke.

Kada analiziramo rezultate hrvatskog istraživanja o najboljim poslodavcima, kod svih tvrtki, bez obzira na veličinu, najbolje je ocijenjena kategorija 'Lojalnost', dok su slabije ocijenjene kategorije 'Korporativna komunikacija' te 'Organizacija rada'.

Najbolji hrvatski poslodavci u kategoriji velikih tvrtki od prosjeka najviše odskaču u kategoriji 'Razvojne mogućnosti', dok najbolji poslodavci kod srednjih tvrtki od prosjeka najviše odskaču u kategoriji 'Korporativne komunikacije'. Top tri male tvrtke u Hrvatskoj od ostatka odskaču u kategoriji 'Međuljudski odnosi'.

Osim nagrada za najbolje poslodavce, dodijeljene su i nagrade trima tvrtkama koje primjenjuju najbolje HR prakse i koje su realizirale uspješne projekte s područja upravljanja ljudskim potencijalima u Hrvatskoj. Te tvrtke ostvaruju zavidnu razinu upravljanja ljudskim potencijalima, potiču razvoj i zaposlenicima osiguravaju priliku za učenje i stručno usavršavanje.

Dobitnici nagrade za Najbolje HR prakse za 2012. godinu su:

1. Valamar hoteli i ljetovališta d.o.o. za projekt 'Valamar akademija za buduće direktore hotela i voditelje odjela u hotelu'

2. Podravka d.d. za projekt 'Razvoj HR funkcije u internacionalnim poduzećima: HR za neHR-ovce'

3. Pliva Hrvatska d.o.o.  za projekt 'G-Top proces upravljanja učinkom'

Svečanim dodjelama nagrada prethodilo je izlaganje: "Uloga ljudskih resursa u stvaranju efikasn(ij)e organizacije" g. Daniela Lenardića, Associate partnera, Managament Consulting u KPMG Croatia i redovnog predavača na COTRUGLI Business School.

Projekte Najbolji poslodavci i Najbolje HR prakse za 2012. godinu MojPosao je proveo u suradnji sa stručnim partnerom Selectio d.o.o., edukacijskim partnerom Cotrugli Business School, partnerom DOOR Training & Consulting Hrvatska i medijskim partnerima Liderom, business.hr-om, SEEbizom, Bankom i Poslovnim pulsom. 

Pogledajte fotogaleriju s dodjele:

                             

Pogledajte filmiće Najboljih Poslodavaca 2012. godine:

 

 

 

 

Aktualno

 • IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond

  U znak zahvalnosti za doprinos i vjernost zaposlenika u tvrtki IKEA, ali i drugima u sklopu IKEA Grupe koji svakodnevno doprinose ostvarenju poslovnih ciljeva, IKEA će uplatiti dodatnih 108 milijuna eura u poseban mirovinski fond za zaposlenike IKEA Grupe.

 • Zgrabi posao prije blagdana! Zgrabi posao prije blagdana!

  Traže se pravnici, financijaši, programeri i brojni drugi stručnjaci.

 • Vlada će povećati porodiljne naknade! Vlada će povećati porodiljne naknade!

  Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić potvrdila je kako će se dogodine porodiljne naknade za zaposlene znatno povećati u odnosu na sadašnje.

 • Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal

  Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac' dodijeljena su priznanja tvrtkama temeljem rezultata istraživanja koje je MojPosao proveo na više od 5.100 zaposlenika.

 • Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike

  Novi ciklus modernih edukacija Bagatin Akademije započeo je ove subote, 26.11.2016. u hotelu Sheraton u Zagrebu. Službenom startu prisustvovao je i predsjednik Hrvatske liječničke komore, gospodin Trpimir Goluža, koji je pred više od 100 prisutnih zdravstvenih djelatnika naglasio važnost učenja u hrvatskom zdravstvu, pružio potpunu podršku projektu i pozvao na sudjelovanje u ovom valu promjena.

 • Vlada kreće u obračun s tvrtkama za 10 kuna Vlada kreće u obračun s tvrtkama za 10 kuna

  Četvrtina jdoo-va je u sektoru trgovine na veliko, nema zaposlenih i ostvaruju višemilijunske prihode.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje