Share
Tweet
Share

Aktualno

  • Zašto u svojoj tvrtki zapošljavam strane studente na 60 dana Zašto u svojoj tvrtki zapošljavam strane studente na 60 dana

    Što bi zaposlenici u vašoj tvrtki rekli kad biste svako ljeto doveli jednog stranca na praksu? Studenti iz Kine, Rusije, Turske, Slovačke i drugih zemalja redoviti su gosti u jednoj riječkoj tvrtki za razvoj softvera koja nema više od pet zaposlenika.

  • Još samo danas MBA stipendije Još samo danas MBA stipendije

    Danas je posljednji dan prvog kruga stipendijskog procesa za međunarodne Executive MBA i MBA programe na Cotrugli Business School.

  • Nove generacije u obiteljskom biznisu Nove generacije u obiteljskom biznisu

    Svijetla budućnost obiteljskog biznisa uvelike ovisi o nasljednicima i o tome koliko će uspješno nastaviti i oplemeniti obiteljsku tradiciju.

  • Treba ulagati u turizam, zdravstvo, obrazovanje i zabavu Treba ulagati u turizam, zdravstvo, obrazovanje i zabavu

    Carlos Slim, najbogatiji čovjek svijeta u izboru Forbesa treći put zaredom, poručuje da se svjetska kriza neće riješiti darivanjem financija već ulaganjem u zanimanja koja donose dobit.

  • IQ je povezan s blagostanjem IQ je povezan s blagostanjem

    Demokratski se proces temelji na pretpostavci da je većina građana u stanju prepoznati najboljeg političkog kandidata i ideju, ali istraživanja pokazuju da biračke mase diljem svijeta ne ispunjavaju taj uvjet.

  • Kako dobiti naknadu sa Zavoda ako ste pred mirovinom Kako dobiti naknadu sa Zavoda ako ste pred mirovinom

    Novi zakon stupio je na snagu – žene s dovoljno godina staža koje su izgubile naknadu sada je mogu tražiti natrag. Rok za prijavu istječe 6. travnja.

  • Odgojitelj Goran: 30 godina radim kao 'teta' Odgojitelj Goran: 30 godina radim kao 'teta'

    Spolna diskriminacija postoji i za muškarce, no žene su te koje i rade na slabije plaćenim poslovima. Đakovački odgojitelj pokazuje kako nije važno kojeg si spola kad imaš svoj životni poziv.

  • Bočice i papirići - najdraže zalihe uredskih hrčaka Bočice i papirići - najdraže zalihe uredskih hrčaka

    Mnogi ljudi skloni su tzv. sindromu hrčka koji ih potiče na neprestano sakupljanje i čuvanje stvari za koje misle da su “stvarno korisne”. Koliko smo uredni na radnom mjestu i ima li (ne)urednost veze s radnim učinkom, otkrio je portal MojPosao u istraživanju provedenom na više od 500 ispitanika.

  • Pokrenut mobilni poslovni news portal Pokrenut mobilni poslovni news portal

    Danas je već normalno 'surfati' gdje god se nalazili stoga je poslovni news portal www.poslovni-savjetnik.com odlučio pratiti trendove i svojim vjernim čitateljima ponuditi verziju ovog mobilnog poslovnog news portala.

  • 35 tisuća nezaposlenih moglo bi dobiti posao uz pomoć poticaja 35 tisuća nezaposlenih moglo bi dobiti posao uz pomoć poticaja

    Tvrtke koje zaposle mlade bez radnog staža dobivaju 9 700 do 31 000 kuna potpore, ovisno o stručnoj spremi, a za starije od 50 godina predviđeni su poticaji od 11 000 do 36 000 kuna. Država poziva tvrtke na zapošljavanje kritičnih skupina.

  • Jesmo li otvorili Pandorinu kutiju? Jesmo li otvorili Pandorinu kutiju?

    Predavač čije izlaganje na prethodnim konferencijama o korporativnoj sigurnosti uvijek iznova zapanji i oduševi sudionike je Ivica Ostojić, konzultant za računalnu sigurnost u Divertu.

  • Svaki šesti Hrvat koji je 2008. radio, sad je nezaposlen Svaki šesti Hrvat koji je 2008. radio, sad je nezaposlen

    Od početka krize do danas nestalo je 280.000 radnih mjesta. Broj zaposlenih alarmantniji je od broja nezaposlenih što često zaboravljamo. Pogledajte sažetak protekle tri godine.

  • S prekvalifikacije za wellness terapeuta ravno na posao S prekvalifikacije za wellness terapeuta ravno na posao

    Više od polovice prekvalificiranih osoba uskoro pronađe posao. U Zadru su ciljano školovali wellness terapeute, a posao u novom području dobila je i Zadranka koja je deset godina bila prijavljena kao nezaposlena.

  • Heissam Hartmann s eBaya - predavanje o faktorima uspjeha internetskih tvrtki! Heissam Hartmann s eBaya - predavanje o faktorima uspjeha internetskih tvrtki!

    Ekskluzivno na konferenciji Web::Strategija 13: Heissam Hartmann - bivši njemački menadžer internetskog diva eBaya predaje o faktorima uspjeha internetskih tvrtki!

  • Njemačka planira olakšati zapošljavanje traženih stručnjaka Njemačka planira olakšati zapošljavanje traženih stručnjaka

    Njemačkoj nedostaje sve više inženjera, liječnika i informatičara. Kako bi iz zemalja koja ne pripadaju Europskoj uniji privukla što više željenih stručnjaka, Njemačka vlada namjerava uvesti tzv. plave karte.

  • Samcima manje plaće, obiteljima veće Samcima manje plaće, obiteljima veće

    Plaće koje se isplaćuju od početka ožujka prve su isplate prema promijenjenim poreznim pravilima, a izračuni pokazuju da će samci i osobe koje nemaju uzdržavanih članova obitelji biti najveći gubitnici novih poreznih pravila.

  • Zove me kruzer i početna plaća od šest tisuća kuna Zove me kruzer i početna plaća od šest tisuća kuna

    Teški uvjeti rada i veliki početni troškovi ne sprječavaju brojne hrvatske konobare, kuhare i druge radnike da potraže posao na američkim kruzerima. Jedan je dogurao od pranja suđa do menadžmenta i odlično zarađuje.

  • Naknada za nezaposlene neće se mijenjati Naknada za nezaposlene neće se mijenjati

    Za mjere aktivnog zapošljavanja osigurano je 27,5 posto više novca nego lani. O njima govori ministar Mirando Mrsić. Donosimo vam najzanimljivije dijelove.

  • Rekordan odaziv na stipendije u Algebri Rekordan odaziv na stipendije u Algebri

    Na 'Put do boljeg radnog mjesta' koji zajedno organiziraju Algebra, MojPosao i Visoka škola za primijenjeno računarstvo, poželjelo je krenuti više od deset tisuća ljudi. Privukle su ih besplatne radionice i vrijedne stipendije od 530 tisuća kuna.

  • Njemačka traži radnike iz Hrvatske Njemačka traži radnike iz Hrvatske

    Bilježi najnižu stopu nezaposlenosti u posljednjih 21 godinu, a s Istoka Unije nije im došlo dovoljno ljudi. Idući rok za prijavu za gostujuće radnike u Njemačkoj istječe u petak 2. ožujka.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.