Share
Tweet
Share

Odabir zaposlenika

  • Hrvatsko tržište rada Hrvatsko tržište rada

    Hrvatsko tržište rada strukturalno je neprilagođeno potrebama suvremenog gospodarstva: iako je mnogo nezaposlenih, u njegovom konkurentnom dijelu ‘slobodnih’ kvalitetnih profesionalaca nema, a plaće za neke pozicije su vrlo visoke.

  • Tko je vaš idealni kandidat ili kandidatkinja? Tko je vaš idealni kandidat ili kandidatkinja?

    Unaprijed definiran profil željenog kandidata/kandidatkinje uvelike će olakšati proces regrutiranja i selekcije te sniziti njegove troškove.

  • Regrutacijski kanali Regrutacijski kanali

    Cilj je regrutiranja privući usmjeren skup kandidata optimalne veličine – ni prevelik, ni premali.

  • Branding na tržištu rada Branding na tržištu rada

    Brand je jedinstveni i prepoznatljivi simbol, asocijacija, ime ili marka koji služi za razlikovanje konkurentnih proizvoda ili usluga.

  • Intervju

    Selekcijski intervju najčešće je ključni dio selekcijskog procesa. Tijekom intervjuiranja procjenjuje se cjelokupno odgovaranje kandidata poziciji – znanja, iskustvo, kultura, ponašanja, verbalna i neverbalna komunikacija, primjeren izgled, stavovi, ambicije i ideje, način na koji se pristupa konkretnim radnim zadacima, kako bi kandidati djelovali kao članovi tima, kako bi vodili tim.

  • Potraga za kandidatima: gdje ih naći i kako ih privući? Potraga za kandidatima: gdje ih naći i kako ih privući?

    Regrutiranje, odnosno dolazak do skupa kandidata iz kojeg ćete primjenom različitih metoda odabrati najboljeg/najbolju, često je ključno u zapošljavanju, a u Hrvatskoj najčešće i teže od odabira kandidata.

  • Psihologijsko testiranje

    Neki se detalji tijekom intervjua mogu samo naslutiti i u velikoj su mjeri pod utjecajem osobnog dojma. Stoga, ukoliko želite provjerenim metodama upotpuniti sliku o kandidatu/kandidatkinji informacije o njima možete prikupiti i psihologijskim testiranjem.

  • Centri za procjenu (Assessment centri)

    Ovaj naziv ne znači nikakav centar ili ustanovu, već jednu složenu metodu selekcije koja se u posljednje vrijeme sve više spominje. Assessment centri služe za procjenu kandidata kao i postojećih zaposlenika, a uključuju primjenu psihologijskih testova, upitnika, intervjua pa i liječničke preglede.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.