Share
Tweet
Share
Send to friend

Bez sretnih zaposlenika nema sretnih kompanija

Trinaestu godinu zaredom portal MojPosao provodi Istraživanje zadovoljstva zaposlenika.

Bez sretnih zaposlenika nema sretnih kompanija

Tvrdnja iz naslova o uzročno-posljedičnoj vezi zadovoljstva zaposlenika i realizacije tvrtkinih ciljeva, vjerojatno nikad ranije nije pogađala ravno u 'sridu' kao što to čini danas.

Na današnjem brzorastućem, promjenama sklonom tržištu rada, koje karakterizira nedostatak kvalificirane radne snage i odlazak radnika u inozemstvo, briga o zadovoljstvu zaposlenika predstavlja jedan od ključnih preduvjeta uspješnog poslovanja.

Jer, možemo imati najoriginalniju ideju i najmodernije alate potrebne za obavljanje određenog posla, ali ako nemamo kvalitetnog, motiviranog zaposlenika koji je spreman uložiti dodatni trud u ostvarenje ciljeva kompanije, naše poslovanje stoji na klimavim nogama i moglo bi se urušiti poput kule od karata. 

Kako bismo poslodavcima pomogli u njihovu nastojanju da povećaju razinu angažiranosti i zadovoljstva svojih djelatnika, MojPosao trinaestu godinu zaredom provodi Istraživanje zadovoljstva zaposlenika (IZZ) s nagradom 'Najbolji poslodavac'.

Cilj ovog istraživanja, čiji sudionici su tvrtke koje samovoljno prijave svoje sudjelovanje, a ocjenu zadovoljstva daju zaposlenici te iste tvrtke, je pronaći odgovor na pitanja koja pridonose poboljšanju upravljanja ljudskim resursima i ukupnog zadovoljstva zaposlenika.

Putem anketnog upitnika, koji sadrži 78 tvrdnji uz mogućnost dodatnih pitanja i za čije rješavanje je potrebno svega desetak minuta, poslodavci na brz i efikasan način mogu saznati stupanj zadovoljstva i angažiranosti svojih zaposlenika te glavne faktore njihove motivacije.

Čime su naši zaposlenici zadovoljni? Što bi htjeli promijeniti? Jesu li motivirani za rad? Kako možemo potaknuti njihov osobni i profesionalni rast?, samo su neka od pitanja na koja ćete dobiti odgovore po završetku obrade anketnih upitnika. Time stvarate jasniju sliku o smjeru u kojem trebate razvijate vaše poslovanje, s naglaskom na upravljanje ljudskim resursima i brigu o zaposlenicima.

Također, nakon zaključenja svih istraživanja u tekućoj godini, tvrtke sudionice IZZ-a primaju izvještaj s podacima koji omogućuju usporedbu: s najboljima iz svoje kategorije, sa svim tvrtkama sudionicama istraživanja te s kompanijama iz iste djelatnosti i pod djelatnosti (ukoliko ih je minimalno tri).

Iskustva klijenata

''U istraživanje portala MojPosao dm se uključio jer smo, uz interna istraživanja, htjeli sudjelovati i u eksternom istraživanju kako bismo dobili rezultate koji bi nam pokazali koliko su naši djelatnici zadovoljni svojim poslodavcem. Dobro smo upoznati sa samim procesom provedbe s obzirom da godinama sudjelujemo u istraživanju, a na raspolaganju nam uvijek stoji i predstavnik portala MojPosao, što nam iznimno olakšava provođenje istraživanja.''

Ana Fostač – Krilčić, Voditeljica resora ljudskih resursa u dm-drogerie markt d.o.o.
 

''Uz ankete koje provodimo interno, ovo istraživanje doprinosi objektivnosti, a mi dobivamo rezultate na temelju kojih možemo planirati poboljšanja i promjene unutar tvrtke. Posebno me veseli što su izvještaji dostupni već unutar 24 sata, kao i odmah dostupna usporedba s rezultatima prijašnjih godina.''

Tanja Bulbuk - Jergović, Voditeljica ljudskih resursa u Infinum d.o.o.

Više informacija o istraživanju možete pronaći na internetskoj stranici Istraživanje zadovoljstva zaposlenika.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.