Share
Tweet
Share
Send to friend

Employer Branding: Kako pridobiti Upravu?

Osigurajte podršku čelnih ljudi kompanije i nastavite graditi tvrtkin imidž.

Employer Branding: Kako pridobiti Upravu?
Employer Branding, kao i svaka marketinška aktivnosti, traži određeni budžet. S ulaganjem dolazi i potreba za pravdanjem uloženog, odnosno prezentacija Upravi što može očekivati od Employer Branding procesa. 
 
Nakon što smo ranije pisali kako unutar naših vlastiti redova pronaći savršene ambasadore tvrtkinog brenda, danas donosimo 3 glavna područja koja vam pomažu uočiti promjene i konkretne pokazatelje uspjeha vaše Employer Branding strategije:
 

Angažiranost zaposlenika

Brojne studije ukazuju na povezanost Employer Brandinga i stupnja angažiranosti djelatnika, poput istraživanja Temkin Grupe koje otkriva da se spremnost zaposlenika za prekovremeni rad povećava za 2 i pol puta u tvrtkama koje aktivno rade na Employer Brandingu, kao i da će ti isti zaposlenici prije pomoći kolegama u izvršavanju njihovih poslovnih obaveza.  
 
Tvrtke s angažiranim i zadovoljnim zaposlenicima bilježe manji broj neželjenih odlazaka kvalitetnih djelatnika, zbog čega im na raspolaganju ostaje svo ono vrijeme i novac koje bi u suprotnom morale utrošiti na nove selekcijske procese. Također, kada je tim zdrav i motiviran, proces onboardinga će biti kvalitetniji i brži, što ponovno tvrtki čini financijsku uštedu.  
 
Što mjeriti (KPI):
 
Ukupno zadovoljstvo zaposlenika
Angažiranost zaposlenika 
Stopa odlazaka

 

Provedbom Istraživanja zadovoljstva zaposlenika na brz, jednostavan i učinkovit način možete provjeriti stupanja zadovoljstva i angažiranosti vaših djelatnika.

Prepoznatljivost brenda 

Nadalje, Employer Branding vam daje dodatnu vrijednost unutar tvrtke, ali i izvan nje. Osim što su produktivniji u radnom okruženju, zadovoljni i angažirani zaposlenici spremni su pozitivnu priču o vašem brendu prenositi članovima obitelji, prijateljima i poznanicima, kao i u virtualnom svijetu društvenih mreža. Uz širenje pozitivne priče, spremni su stati u obranu brenda tj. tvrtke kada se dogodi nezgodna situacija. 
 
U današnje vrijeme, kada na tržištu vlada velika ponuda, bilo po pitanju posla, ili proizvoda ili usluga, upravo vaši zaposlenici mogu učiniti razliku i doprinijeti dobrom marketingu tvrtke koji će vas razlikovati od konkurenata i  osigurati vam status poželjnog poslodavca. 
 
Što mjeriti (KPI):
 
Broj prijava na otvorene natječaje
Broj otvorenih molbi 
Troškovi selekcijskog procesa
Broj pratitelja na korporativnim profilima (LinkedIn, Facebook)
 

Poveznica s povećanjem prodaje 

Kada je u pitanju promocija proizvoda ili usluga, mnoge tvrtke su još uvijek oprezne s poticanjem komunikacije zaposlenika na društvenim mrežama ili općenito na internetu.
 
Radije će angažirati PR agenciju ili influencera nego potaknuti svoje zaposlenike da šire informaciju o novom proizvodu/usluzi. Istraživanja pokazuju da preporuke samih zaposlenika mogu dovesti i dvostrukog rasta prihoda. 
 
Isto tako nije za zanemariti podatak da će 77% potrošača radije obaviti kupnju ukoliko preporuka stigne od bliske osobe nego klasičnim alatima oglašavanja te da sadržaj koji zaposlenici podijele na svojim društvenim profilima zabilježi 8x više angažmana u odnosu na sadržaj koji podijeli brend. 
 
Što mjeriti (KPI):
 
Broj pratitelja na korporativnim profilima (LinkedIn, Facebook..)
Reakcije na objave (pozitivne, neutralne, negativne)
Preporuke koje su dovele do kupnje  
 
U konačnici možemo navesti da zadovoljni i angažirani zaposlenici šire doseg vašeg brenda. Employer Branding je jedna od komponenti vašeg ukupnog brendinga na kojoj treba raditi sustavno i posvećeno. 
 
 

Najnovije oglase, vijesti i savjete iz svijeta tržišta rada potraži i na MojPosao LinkedIn profilu!

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.