Share
Tweet
Share
Send to friend

Employer Branding: Znate li tko je vaš ‘rockstar’?

Prije nego krenemo u potragu za idealnim zaposlenikom trebamo odrediti kakvu osobu točno tražimo.

Employer Branding: Znate li tko je vaš ‘rockstar’?
Selekcijski proces počinje znatno prije objave oglasa za posao. Počinje od definiranja profila osobe koja predstavlja idealnog zaposlenika za određeno radno mjesto, tzv. Candidate persona. Osim što kreirana persona posjeduje željeno znanje i vještine, nužno je njeno poklapanje s našom korporativnom kulturom.
 
No, postoji li recept čijim korištenjem ćemo ubrzati proces pronalaska osobe koja će naše poslovanje učiniti kvalitetnijim i koja će se odlično uklopiti u postojeće radno okruženje?
 
Odgovor je jednostavan… Da!
 
Kako biste došli do profila vaše rock zvijezde, nužno je definiranje persona prema ključnim kriterijima:  
 
1. Demografski podaci - dob, pozicija, plaća, lokacija, edukacija, iskustvo, društvena pozadina
2. Privatni ciljevi - životni ciljevi, ambicije, afiniteti
3. Profesionalni ciljevi - zašto bi promijenili sadašnji posao, na koje prepreke nailaze, što ih motivira, što im izaziva nelagodu i/ili nezadovoljstvo kada je u pitanju radno mjesto  
4. Set vještina - u čemu imaju najviše znanja i iskustva
5. Osobnost – profil ličnosti 
6. Društvena okolina -  gdje se kreću i koji kanal informacija smatraju najpouzdanijim te tko utječe na donošenje odluke; obitelj, partner, prijatelji…
 
Kreiranje persona omogućuje personalizirane Employer Branding kampanje usmjerene na određene skupine kandidata, a samim time i do uspješniju provedbu regrutacijskog plana. 
 

Najnovije oglase, vijesti i savjete iz svijeta tržišta rada potraži i na MojPosao LinkedIn profilu!

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.