Share
Tweet
Share
Send to friend

Employer Branding: Vrijeme je za TVP i WVP!

U zamjenu za svoju produktivnost, vaši zaposlenici moraju biti adekvatno nagrađeni.

Employer Branding: Vrijeme je za TVP i WVP!

EVP (Employee Value Propostion) je pojam osmišljen početkom 2006. kako bi objasnio nagrade i koristi koje zaposlenici dobivaju u zamjenu za svoju produktivnost na radnom mjestu. U brojnim misijama i vizijama organizacija recikliraju se pojmovi poput 'transparentno', 'strastveno' i 'motivirajuće' radno okruženje dok je realna slika dosta drugačija. 

Uz konvergenciju employer brandinga i korporativnog brandinga, posebna pozornost se daje i ostalim elementima svakog poslodavca te tako na vidjelo izlaze TVP (Team Value Propositon) i WVP (Workplace Value Proposition).

Team Value Propositon 

TVP nastaje kada otkrijete što je jedinstveno u vezi s određenim iskustvom male grupe u kontekstu veće organizacije. Ponekad je nužno odmaknuti se od 'mothershipa', razlikovati timove i upoznati njihovu subkulturu.

Stoga je došlo vrijeme za isticanje specifičnosti rada u određenoj radnoj skupini odnosno timu, što podrazumijeva same zaposlenike, kulturu, okruženje, projekt, stil rada i zajednički jezik tima.

Jedan od najboljih načina komunikacije TVP-a su testimonials, odnosno iskustva i priče zaposlenika koji su dio tog tima. Takve priče jasnije definiraju poželjne profile novih članova tima i kreiraju personaliziranu poruku potencijalnim kandidatima. Zapošljavanje koje počiva na ovakvim pričama omogućuje i bolju poveznicu između tvrtke, u ovom slučaju tima, te potencijalnih kandidata. Rezultat je i bolji 'fit' za tvrtku jer se svi zainteresirani mogu unaprijed povezati sa osobama koje će im biti kolege. 

Počnite od intervjua sa team leaderom, a zatim predstavite pojedince tima. U priču ukomponirajte poziv na prijavu za slobodno radno mjesto. 

Workplace Value Proposition 

Progresivne organizacije osluškuju zahtjeve svojih zaposlenika i stvaraju nova okruženja koja podržavaju današnji stil života i personaliziranu radnu sredinu. 

Također, osim što prožima našu svakodnevicu, tehnologija ima sve veći utjecaj na iskustvo unutar radne sredine. Naši zaposlenici očekuju jednako iskustvo koje inače dobiju kao potrošači, što znači da tehnologija koji koristimo na poslu ne treba pružiti samo učinkovito, nego i pozitivno iskustvo. 

Od evaluacije produktivnosti do aplikacija koje podupiru poslovne procese i radno okruženje, sve to može unaprijediti ili otežati korisničko iskustvo vlastitih zaposlenika. Istražite zadovoljstvo svojih zaposlenika i optimizirajte radnu okolinu za veću produktivnost, manji broj neželjenih odlazaka te uspješniji Employer Branding pristup.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.