Share
Tweet
Share
Send to friend

AD plastik proizvodi 50.000 prozirnih zaštitnih maski

Maske je osmislio student Slaven Damjanović.

AD plastik proizvodi 50.000 prozirnih zaštitnih maski

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban najavio je u srijedu da će tvrtka AD Plastik iz Solina sutra početi proizvodnju oko 50.000 prozirnih zaštitnih maski - vizira koje je osmislio student splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) Slaven Damjanović.

"U kontaktu smo s direktorom tvrtke AD Plastik Došenom (Marinko) i njegovim službama, i već od četvrtka kreće proizvodnja i oni su spremni u roku od osam do deset dana proizvesti 50.000 takvih vizira", rekao je Boban na konferenciji za novinare, prenosi Tportal.

Po njegovim riječima, "radi se o našoj pameti i našoj proizvodnji za cijelu Hrvatsku", a takvih je vizira u Hrvatskoj potrebno gotovo 500.000.

Rektor splitskog Sveučilišta Dragan Ljutić je objasnio kako je riječ o prozirnim zaštitnim maskama, vizirima koje je prije nekoliko dana osmislio student FESB-a Slaven Damjanović ponajprije radi zaštite zdravstvenih djelatnika te policije, vojske i svih onih koji dolaze na tzv. prvu crtu obrane protiv koronavirusa.

Navedene zaštitne vizire posljednjih dana izrađuju hrvatski studenti korištenjem 3D printera.

"Radom na printeru 3D dosad je izbačen određeni broj takvih maski, i to se sad proširilo diljem Hrvatske, a dosad je angažirano oko 250 pisača koji tiskaju te maske", rekao je Ljutić.

Izvor: Tportal

Najnovije oglase, vijesti i savjete iz svijeta tržišta rada potraži i na MojPosao LinkedIn profilu!

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.