Share
Tweet
Share
Send to friend

Seat umjesto automobila proizvodi respiratore

Kompanija dnevno proizvede 100 uređaja.

Seat umjesto automobila proizvodi respiratore

Španjolski proizvođač automobila Seat počeo je proizvoditi respiratore za pacijente oboljele od koronavirusa, priopćila je u utorak kompanija.

"U našem pogonu u Martorellu (Katalonija) danas se ne proizvode automobili nego respiratori za pomoć pri disanju u sklopu suradnje sa zdravstvenom službom, u jeku krize s bolesti COVID-19“, priopćio je Seat na internetskim stranicama.

U Španjolskoj je u utorak ukupni broj preminulih od koronavirusa desegnuo 13.798. Španjolska je nakon Italije zemlja s najviše žrtava na svijetu, a najpogođenije su pokrajine Madrid i Katalonija, piše N1.

Na proizvodnji respiratora radi 150 radnika Seata koji su premješteni sa svojih uobičajenih radnih mjesta.

Kompanija dnevno proizvodi 100 tih aparata, a krajem tjedna namjerava povećati na 300 nakon što dobije odobrenje ministarstva zdravstva, izvijestile su novine El País.

Prekid gospodarskih aktivnosti

Španjolska se suočava s nedostatkom sanitarnog materijala pa razne kompanije preusmjeravaju svoje proizvodne linije u izradu zaštitnih maski, odijela i dezinfekcijskih sredstava.

U Španjolskoj je od 30. ožujka obustavljena svaka gospodarska aktivnost osim one nužne poput proizvodnje i distribucije hrane, struje i plina kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa.

Oko 47 milijuna stanovnika se od 13. ožujka nalazi u svojim domovima a dopušten im je izlazak samo u trgovine s hranom, ljekarne, bolnice, kioske, banke, benzinske crpke, te kako bi prošetali psa.

Izvor: N1

Najnovije oglase, vijesti i savjete iz svijeta tržišta rada potraži i na MojPosao LinkedIn profilu!

 

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.