Share
Tweet
Share
Send to friend

Studenti Medicinskog fakulteta besplatno čuvaju djecu liječnika, dok oni s Učiteljskog daju instrukcije

Posebnu solidarnost u doba epidemije kroz niz akcija pokazali su hrvatski studenti

Studenti Medicinskog fakulteta besplatno čuvaju djecu liječnika, dok oni s Učiteljskog daju instrukcije

Nakon akcije izrade vizira za medicinsko osoblje uz pomoć 3D printera, koju je pokrenuo splitski student Slaven Damjanović, studenti su pokrenuli još niz zanimljivih projekata prenosi srednja.hr.

Nove akcije pokrenuli su studenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu, koji će besplatno čuvati djecu liječnika. 

Istodobno, studenti s učiteljskog fakulteta daju besplatne online instrukcije učenicima koji nastavu prate online.

Medicinari besplatno čuvaju djecu liječnika

Studentska udruga StEPP koja djeluje pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te okuplja studente medicine i dentalne medicine organizira volontersko čuvanje malodobne djece liječnika koji zbog svojih poslovnih obaveza i rada na suzbijanju epidemije nisu u mogućnosti organizirati čuvanje djece na drugačiji način.

Studente svih godina Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pozvali su da se priključe ovoj volonterskoj inicijativi koju provode u suradnji s Hrvatskom liječničkom komorom i Studentskim zborom Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Studenti Učiteljskog daju besplatne instrukcije

I studenti Učiteljskog fakulteta u Zagrebu pokrenuli su svoju akciju koju su nazvali ‘Online zadaću napiši, jedinicu izbriši.’ 

S obzirom na to da je nastava u školama zbog opasnosti od širenja koronavirusa obustavljena, budući učitelji uz pomoć besplatnih tjednih instrukcija putem online platformi pomažu učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola da razumiju i nauče sadržaj s kojima imaju poteškoće.

Projekt se realizira putem dviju platformi. Jedna platforma služi za komunikaciju s učenicima i njihovim roditeljima (Skype), dok učenici putem druge aplikacije (Edmodo) dobivaju radne materijale pomoću kojih će moći uvježbati i ponavljati nastavne sadržaje odslušane putem televizije. 

Svi nastavni materijali učitani su na aplikaciji za vježbanje i ponavljanje, a prate Predmetni kurikulum, tj. sadržaje na televiziji HRT-a, stoji u opisu projekta na stranici Vlade koronavirus.hr.

Roditelji se za pomoć u učenju mogu javiti putem društvenih mreža projekta: Facebook profila, Instagram profila ili na mail zadacunapisi.jedinicuizbrisi@gmail.com. 

Uz sve dobivene materijale i nastavu na televiziji, na ovaj način će onim učenicima kojima je potrebna dodatna pomoć biti osigurani uvjeti za usvajanje, vježbanje i ponavljanje nastavnog sadržaja

Izvor: srednja.hr

Najnovije oglase, vijesti i savjete iz svijeta tržišta rada potraži i na MojPosao LinkedIn profilu!

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.