Share
Tweet
Share
Send to friend

Ferrari počeo proizvodnju ventila za respiratore

Proizvodit će i specijalne medicinske maske.

Ferrari počeo proizvodnju ventila za respiratore

Jedna od najpoznatijih svjetskih automobilskih kompanija Ferrari započela je u svojoj tvornici u Maranellu proizvodnju ventila za respiratore i specijalnih medicinskih maski za borbu protiv koronavirusa, objavila je službena web stranica Formule 1, prenosi N1.

Italija je jedna od najteže pogođenih zemalja koronavirusom, pa oni koji to mogu, preusmjeravaju svoje napore u borbi protiv 'nevidljivog neprijatelja'.
Obitelj Agnelli, koja posjeduje Ferrari, Fiat i nogometni klub Juventus, osigurala je 10 milijuna eura za financiranje, kao i brojnu drugu opremu i vozila za talijanski Crveni križ.

Sada je u trkačkom dijelu Ferrarijeve tvornice započela proizvodnja ventila za respiratore i druge medicinske opreme koja bi trebala olakšati borbu medicinskih radnika u bolnicama širom sjevera Italije.

"U sljedećih nekoliko dana Ferrari će proizvesti više od 100 komada opreme koju će civilna zaštita putem tvrtki dostaviti do najprometnijih bolnica u Italiji", priopćeno je iz tvornice Ferrari, gdje je sva ostala proizvodnja zaustavljena.

U međuvremenu, Ferrarijeva F1 operacija trenutno je u prekidu, kao i svi F1 timovi.

Izvor: N1

Najnovije oglase, vijesti i savjete iz svijeta tržišta rada potraži i na MojPosao LinkedIn profilu!

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.