Share
Tweet
Share
Send to friend

Ovo talijansko selo daje besplatan smještaj turistima

Ovo talijansko selo daje besplatan smještaj turistima

San Giovanni in Galdo, malo selo na jugu Italije, nudi besplatan smještaj u svojim kućama turistima koji bi posjetili regiju između srpnja i listopada.

Ne, nije šala.

Kao i puno drugih malih i ruralnih talijanskih sela, San Giovanni pati od pada stanovništva kako žitelji bježe u veće gradove u potrazi za boljim životom prenosi TravelAdvisor.eu.

Rezultat toga je mnoštvo praznih domova koji se mogu popuniti turistima koji bi htjeli pobjeći od glasne vrve gradova.

Selo se nalazi u regiji Molise, a udaljeno je samo 40 minuta od Jadranske obale te od Apeninskih planina. Uz tu, puno je predivnih prirodnih ljepota koje Italiji, naravno, nikada ne nedostaju.

Pod projektom Regalati il Molise (Daj si Molise), došljaci mogu uživati u sedam dana besplatnog smještaja u jednom od domova. Cilj ovog projekta je revitalizacija i obnova malog sela, kao i postavljanje Molise na podij poznatih turističkih odredišta.

Pošto je turistima smještaj besplatan, imat će više novca s kojima mogu otkrivati ljepote Moliseja; njegovu dugu povijest, kao i preukusnu hranu i vino.

Projekt, kojeg je pokrenuo lokalni aktivist Enzo Lungo, će trajati od 4. srpnja do 3. listopada.

“Zbog desetljeća emigracija iz Molise, postoji mnoštvo kuća u centru sela koje su prazne godinama,” rekao je Luongo britanskom Telegraphu.

“To su predivna, ali usamljena sela koja nemaju svoj turistički smještaj, pa smo si pomislili: kako možemo revitalizirati sela, dok u isto vrijeme prizivamo turiste u ovim teškim vremenima?”

Da biste se prijavili za besplatan smještaj, morate ispuniti formular u kojem objašnjavate zašto želite otkriti Molise i onda ga poslati mailom u kulturnu udrugu sela.

Do pet ljudi može biti dio vaše turističke družine, a taj famozni formular se može naći na ovdje.

 

Izvor: TravelAdvisor.eu

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.