Share
Tweet
Share
Send to friend

Sanjate ured na otvorenom?

Sanjate ured na otvorenom?

Sanjali ste da živite u otočkom raju? Maštarije ponekad mogu postati stvarnost.

Kako rad od kuće postaje „novo normalno“, Barbados, veličanstveni karipski otok se nada da će svoje plaže i kristalno plavu vodu, pretvoriti u vaš novi "ured na otvorenom".

Barbados planira uvesti 12-mjesečni „Žig dobrodošlice na Barbados", koji će posjetiteljima iz inozemstva omogućiti da ostanu cijelu godinu i rade na daljinu - navodi se u govoru koji je prošlog tjedna održala premijerka Mia Amor Mottley, a prenosi New York Post.

"Možete doći ovdje i raditi nekoliko mjeseci odjednom ili dolaziti i odlaziti po potrebi", istaknula je premijerka.

Mottley je priznala da se javlja puno poteškoća u kratkoročnom putovanju, s obzirom na ograničenja uvjetovana koronavirusom, ali cjelogodišnji boravak bi bio izvrsna opcija, a mogao bi pomoći i ubrzanom pokretanju otočkog gospodarstva.

Turizam čini značajan dio bruto domaćeg proizvoda zemlje (BDP) - 40%. Točnije, više od 2,4 milijuna putnika godišnje odlazi i dolazi na Barbados i u prosjeku potroši na otoku čak 1,1 milijardu USD. 

No, zbog ograničenja uzrokovanih COVID-19 i manje ljudi koji putuju, turizam se zaustavio u svim karipskim zemljama.

Plaže, odmarališta, restorani i lokalne tvrtke gotovo su prazne, no prijedlog 12-mjesečnog boravka dolazi u savršeno vrijeme jer se letovi u i iz zemlje nastavljaju 12. srpnja.

Međutim, Centri za kontrolu i prevenciju bolesti još uvijek upozoravaju na „kratka putovanja“ u bilo koju zemlju jer ona povećavaju rizik od prenošenja virusa.

Ali ako putnici žele ponudu 12-mjesečnog boravka na Barbadosu, vlada preporučuje da se testiraju na koronavirus 72 sata prije njihovog odlaska.

Iako su strahovi od putovanja još uvijek prisutni dok virus i dalje pustoši u mnogim zemljama, Barbados ima prilično dobru statistiku kada je zdravstveno stanje u pitanju, naime imaju svega 98 slučajeva i sedam smrtnih slučajeva.

Državni plan „dobrodošlice“ za 12 mjeseci tek treba započeti, a službeni datum još nije objavljen. 

Barbados nije jedino mjesto koje posjetiteljima nudi poticaje i pogodnosti za putovanje

Cipar je isto tako obećao da će pokriti troškove svih putnika koji dođu u zemlju, a budu pozitivni na koronavirus dok su u zemlji. Pokrit će troškove boravaka, hrane, lijekova i sve ostalo što bi osobi ili obitelji bilo potrebno, izvijestio je Associated Press.

Italija i Grčka također nude posjetiteljima snižene karte u nadi da će privući  što više turista na svoje područje, a neke destinacije poput Meksika nude besplatne hotelske sobe i najam automobila, kao i povoljne atrakcije.

Prošle godine talijanski grad Cammarata objavio je da nudi besplatne kuće - uz jedini uvjet da sanaciju plaćaju sami građani, a sve u svrhu povećanja stanovništva u regiji.

 

Izvor: NewYorkPost

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.