Share
Tweet
Share
Send to friend

Od danas u Petrinji peku do 500 pizza dnevno, pozivaju druge kuhare da im se pridruže

U Petrinji planiraju ostati što je duže moguće.

Od danas u Petrinji peku do 500 pizza dnevno, pozivaju druge kuhare da im se pridruže

U Petrinji od danas pomaže i Marin Vanjak, osnivač hrvatske pizzerije O'Hara, te njegov sin Ivan.

Na Facebooku je Vanjak objavio i poziv ostalim kolegama koji im se žele pridružiti. 

"Radimo cijeli dan po potrebi. Priprema i termika su na jednom mjestu. Sva potrebna oprema je u Petrinji i od utorka pravimo pizze.Sve namirnice su osigurane. Nećete biti gladni. Radimo pizze po potrebi, pizza je samo miješana, a nadamo se čim većem broju pizza", napisao je između ostalog Vanjak na Facebook stranici svoje konzultantske tvrtke Pizza Premium Brands, prenosi Index.

Dodao je i da je plan da u Petrinji ostanu što je duže moguće.

Vanjak je prvotni plan predstavio prije nekoliko dana te je u veoma kratkom roku uspio organizirati instalaciju peći za pizzu te pronaći prostor u Petrinji u kojemu će se raditi. 

"U dogovoru smo s udrugom Chef kuha doma za instalaciju jedne ovakve peći u Petrinji na period koliko se ukaže potrebito, a računam nekih mjesec dana. Iako se to nikad ne zna, možda i duže. Opremu, sve namirnice i alate osiguravamo mi. Radili bismo 300-500 pizza svaki dan", naglasio je Vanjak tad.

Inače, hrvatski chefovi su se odmah nakon razornog potresa uputili u Petrinju gdje danima neumorno kuhaju za sve one koji su ostali bez svojih domova. Iz inicijative Chef kuha doma objavili su i da 7. siječnja otvaraju još jednu kuhinju, u Sisku.

Izvor: Index

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.