Share
Tweet
Share
Send to friend

Proglašen najbolji radnik u Hrvatskoj

Na natječaj Mali svjetionik za velike ljude ove je godine stiglo 550 prijava, s opisima radnika koje su slali kolege, prijatelji, klijenti.

Proglašen najbolji radnik u Hrvatskoj

Mali svjetionik nagradio Naj radnika Hrvatske! 

Projekt društveno odgovornog karaktera, Mali svjetionik, još je jednom Naj radniku Hrvatske dodijelio nagradu od 100.000 kuna. 

U Zagrebu je u City Plazi uz online prijenos održana dodjela nagrade u sklopu projekta Mali svjetionik koji je nadahnut radom i djelom pokojnog Dr. Dražena Glavaša, a provodi se u svrhu otkrivanja svjetionika čija osobnost inspirira i ulijeva nadu u bolju Hrvatsku.  

Pristiglo je 550 prijava, a stručna je komisija definirala Top 10 finalista. Ipak, kao i svake godine, javnost je bila ta koja je odabrala dobitnika nagrade – primljeno je čak 12.500 glasova.
 
Naj radnikom je proglašen Zlatko Pisac iz lučke kapetanije Split koji je dobio 3.131 glas publike. Drugo mjesto i 10.000 zaslužila je Irena Rončević iz humanitarne udruge Kap u moru Korčula s 2.257 glasova, dok je na trećem mjestu s nagradom od 5.000 kuna bila Renata Štimac iz obrta Ivan 365 s 1.747 glasova.  
 
Nagrade su uručili ponosni osnivači projekta Ivan Topčić i Kristijan Cinotti koji je rekao: „Ovu nagradu zovemo Mali svjetionik za velike ljude – mali zato što među nama nema menadžera, TV zvijezda, političara nego običnih radnika koji žive običan život i mi želimo ispričati njihove priče, a svjetionik zato što oni donose svjetlo svojim radom, trudom. Mi želimo bolju Hrvatsku, u kojoj se ne kuka non stop nego je cilj da priče malih svjetionika dođu u prvi plan, da pokažemo kako se poštenje i rad cijene ako naporno i vrijedno radiš, dajući primjer drugima i svojoj djeci. Želimo nagraditi rad i poštenje, potaknuti poduzetnike da to prepoznaju i nagrađuju”.

S obzirom na neprofitni karakter, zahvaljujući organizatorima - društvu Mazars, Udruzi Partner, Udruzi Rhema i Tim Kabel, te partnerima Bit Promet, Profil Klett, Udruženju Croma, Udruzi U4 HR, Prima., DM, Strabag, JYSK i Bauwerk Grupi te HUP-u, projekt je ponovno ispunio svoju misiju i istaknuo vrijednosti malog, a velikog čovjeka! 

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.