Share
Tweet
Share
Send to friend

Od kakvog materijala su načinjeni najbolji poslodavci?

Uoči dodjele nagrada Najboljim poslodavcima u Hrvatskoj, razgovarali smo s akademskim kiparom Petrom Ćujom, umjetnikom koji 'potpisuje' skulpture koje su ovogodišnji laureati ponijeli kući.

Od kakvog materijala su načinjeni najbolji poslodavci?

Jeste li ikad razmišljali o tome od kakvog su 'materijala' sačinjeni najbolji poslodavci u Hrvatskoj?

Jesu li savitljivi, a opet snažni i postojani, poput stabla vrbe, što im jamči prijeko potrebnu sposobnost prilagodbe izazovima koji vrebaju te otvorenost za nove stvari? Ili su više nalik istovremeno nepoderivom i profinjenom dijamantu, jednom od najtvrđih minerala na svijetu? A možda se nalaze negdje između, u 'zlatnoj sredini', vješto balansirajući između fleksibilnosti i čvrstoće ovisno o okolnostima koje ih okružuju...

Dio odgovora na to pitanje dobit ćemo ovog četvrtka u ranim poslijepodnevnim satima, nakon dodjele nagrada Najboljim poslodavcima u Hrvatskoj. Nagrada je to koju MojPosao dodjeljuje od 2007. godine tvrtkama koje su ostvarile najbolje rezultate u okviru Istraživanja zadovoljstva zaposlenika.

Drugim riječima, ovim istraživanjem otkrivamo u kojim je to tvrtkama u Hrvatskoj najveći gušt i zadovoljstvo raditi, odnosno čiji zaposlenici na posao dolaze s osmijehom na licu.

Pored zasluženog osjećaja ponosa jer su izgradili okruženje u kojem rade i profesionalno rastu sretni ljudi, poslodavci ovjenčani titulom najposlodavca, dodjelu nagrada će napustiti i s vrijednom nagradom – jedinstvenom kamenom skulpturom, ručnim radom akademskog kipara Petra Ćuje.

S Petrom smo suradnju započeli prije 7 godina, još za vrijeme njegovih studentskih dana, jer je već tada bilo potpuno jasno svakome tko je imao prilike vidjeti njegovih ruku djelo kako se radi o neopisivo talentiranom umjetniku. 

Na taj način smo darovitom, ali dotad neafirmiranom umjetniku pružili mogućnost da kreiranjem nečeg posebnog izađe pod 'svjetla reflektora', a mi smo zauzvrat dobili vrijednost na koju je nemoguće staviti cijenu i nešto potpuno drugačije na u tom trenutku prezasićenom tržištu nagrada od pleksiglasa i stakla.

U trenucima dok je rezao, dorađivao i brusio posljednje detalje kipića koji će završiti u rukama novih vlasnika, Petra smo posjetili u njegovoj radionici kako bismo dobili jasniji uvid u to kako izgleda kreativni proces izrade ovih sjajnih skulptura.

Kroz kraći razgovor smo zavirili u Petrov 'svijet kamena' doznali nešto više o tome zašto je baš kamen odabrao kao medij kojim će prikazati 'put, napor i trud' koji tvrtke ulažu kako bi zaslužile status 'najposlodavca', može li se živjeti od umjetnosti u Hrvatskoj i zašto je uvijek isplativo ulagati u mlade, talentirane ljude.

Autor fotografija i videa: Toni Lugarov

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.