Share
Tweet
Share
Send to friend

Workania.eu - Pokrenut portal za zapošljavanje radnika iz Ukrajine, svojom podrškom se uključio i MojPosao

Alma Media, jedna od vodećih medijskih kuća u Europi u čijem sastavu MojPosao djeluje posljednjih desetak godina, od početka rusko-ukrajinskog sukoba pruža podršku ukrajinskim državljanima pri pronalasku posla u zemljama grupacije.

Workania.eu - Pokrenut portal za zapošljavanje radnika iz Ukrajine, svojom podrškom se uključio i MojPosao

Alma Career, dio Alma Media grupacije posvećen portalima za zapošljavanje i kretanjima na tržištu rada, pokrenuo je portal Workania.eu namijenjen ukrajinskim državljanima koji su nakon prisilnog napuštanja svojih domova izbjegli u zemlje istočne i srednje Europe te tragaju za poslom.

Servis je pokrenut od strane portala Jobs.cz i Prace.cz iz Češke te Profesia.sk i Slovačke, a svoju potporu ubrzo su pružili i drugi portali za zapošljavanje iz grupacije – Deloglasnik.si iz Slovenije, Pracazarogiem.pl iz Poljske te vodeći portal za zapošljavanje u Hrvatskoj MojPosao.

Uskoro će dijelom Workania.eu postati i baltičke zemlje grupacije.

Trenutno se nudi više od 7 tisuća oglasa

“U servisu Workania.eu trenutno se nalazi više od 7000 natječaja za posao, a broj dostupnih radnih mjesta stalno raste. Prema procjenama, dosad je u Češku, Slovačku i Poljsku izbjeglo oko 3 milijuna ukrajinskih državljana, a vjerujemo kako će gotovo polovica tražiti posao. Hitno je potrebna pomoć u pronalaženju posla za izbjeglice jer ne znamo koliko će rat trajati, a broj Ukrajinaca u istočnoeuropskim zemljama kreće se u milijunima”, izjavio je direktor Alma Career Central Milan Jasný iz Češke.

Inače, mreža za zapošljavanje grupacije Alma Career u Slovačkoj, Češkoj, Poljskoj, Estoniji, Latviji, Litvi, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Finskoj okuplja oko 150 000 tvrtki, a trenutna ponuda poslova za Ukrajince je doista raznolika.

Između ostalog, traže se recepcionari, automehaničari, stilisti u studiju, HR administratori, električari, SAP stručnjaci, građevinski radnici... i mnogi drugi.

Također, Workania.eu nudu besplatnu pomoć i podršku u pronalasku posla na ukrajinskom jeziku, kao i na češkom te slovačkom jeziku. 

“Usluga Workania.eu stvorena je za podršku Ukrajincima usred humanitarne krize i to je njezina glavna funkcija. Istodobno, usluga Workania.eu je konkretan primjer sve veće suradnje i operativne učinkovitosti i opsega zemalja koje čine Alma Career. Zajedno možemo učiniti mnogo više nego što bismo to ostvarili da djelujemo pojedinačno”, istaknuo je direktor Alma Career Vesa-Pekka Kirsi.

Trenutnu ponudu slobodnih radnih mjesta za ukrajinske državljane u Hrvatskoj možete potražite na MojPosao.

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.