Share
Tweet
Share
Send to friend

Što je potrebno kako biste se našli na popisu najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj?

Odgovore na to, ali i druga ključna pitanja o tržištu rada i preferencijama potencijalnih zaposlenika daje osamnaesto po redu istraživanje Poslodavac prvog izbora portala MojPosao.

Što je potrebno kako biste se našli na popisu najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj?

U istraživanju za 2022. godinu sudjelovalo je preko 25.000 ispitanika. 

Važno je napomenuti, metoda provođenja istraživanja je top of mind awareness što znači da u istraživanju NISU unaprijed ponuđeni nazivi tvrtki te se istraživanje temelji isključivo na percepciji ispitanika.
 
Dobiveni podaci su formirani u četiri izvještaja (opći izvještaj, izvještaj prema djelatnosti, individualni izvještaj i konkurentski izvještaj) koji će Vam pružiti detaljan uvid kako javnost percipira Vašu tvrtku, Vaše konkurente i Vašu djelatnost. Detalje o izvještajima i cijenama pročitajte na web stranici poslodavac.hr ili nas kontaktirajte. 
 
Vrijednost podataka je višestruka te Vam osim navedenog daje informacije na temelju kojih možete kreirati kvalitetan employer branding za lakši pronalazak potencijalnih zaposlenika, zadržavanje postojećih, ali i analizirati svoje konkurente. 
 
Trinaestu godinu najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj je tvrtka dm-drogerie markt d.o.o. s 19,08% bodova. Na drugo mjesto vratio se LIDL d.o.o. s 5,57% bodova, a na treće je zasjeo Rimac Automobili d.o.o. s 4,44% bodova. 

Je li plaća zaista najbitniji faktor atraktivnosti? Za razliku od prijašnjih godina kada su harmonični odnosi na radnom mjestu bili najvažniji faktor prilikom vrednovanja stupnja atraktivnosti određenog poslodavca, zadnje dvije godine najviše je „presudnih“ glasova dobila sigurnost radnog mjesta (43%). 

Što je s great resignation trendom? Svakako je zahvatio i Hrvatsku, jer čak polovica zaposlenih ispitanika često razmišlja o promjeni poslodavca, a o čemu detaljnije možete pročitati u izvještajima. 

Objavu za medije možete pročitati na portalu MojPosao.
 
Saznajte kako dospjeti na listu najpoželjnijih putem izvještaja kojeg kreiramo za Vas! 

Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja!

Ana Bolkovac, Voditeljica projekta
ana.bolkovac@moj-posao.net
+385 (0)1 6388267.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.