Share
Tweet
Share
Send to friend

Domaći start-up osvaja američko tržište

Nakon dogovorene suradnje s Warner Brosom u sklopu projekta Batmobile, o kojoj smo ranije pisali, zagrebački start-up CircuitMess postigao je novi veliki uspjeh.

Domaći start-up osvaja američko tržište

Predstavnici Sam's Cluba, podružnice američkog Walmarta, naručili su 17.670 primjeraka Chattera 2.0, novog edukacijskog proizvoda CircuitMessa. Vrijednost je ove narudžbe 1.325.000 dolara (skoro 10 milijuna kuna).

"Pri odabiru asortimana za naše dućane, uvijek se vodimo time da pronađemo one artikle koji su inovativni i nude iznimnu vrijednost za naše kupce. Vrijednost ovog proizvoda je u tome što djeci pomaže da urone u svijet STEM-a i telekomunikacija te nauče vrijedne vještine koje će im pomoći da se pripreme za poslove budućnosti", istaknuo je predstavnik Sam’s Cluba Cole Powell, objavio je index.hr

Chatter 2.0 bit će u ponudi u Americi već krajem godine, a prodavat će se po cijeni od 99.98 američkih dolara (oko 725 kuna) u 589 prodavaonica Walmartovog Sam’s Cluba. Osim što će otvoriti vrata za daljnji razvoj CircuitMessa, suradnja Gajšakovog start-upa i Walmarta velika je promocija i za Hrvatsku. 

Gajšak ističe kako je posebno ponosan što će se u domovima diljem "tehnološki napredne Amerike, STEM ovoga Božića učiti uz pomoć proizvoda proizvedenih u Hrvatskoj". Usprkos krizi na tržištu komponenata, koja je posljednjih mjeseci potresala proizvođače elektronike, direktor CircuitMessa navodi da su uspjeli nadići sve prepreke.

Gajšak dodaje kako je ovo posljednji u nizu CircuitMessovih projekata koji je "u svojim nastojanjima da postane prepoznatljiv svjetski brend STEM igračaka posljednjih godina razvio razne elektroničke uradi-sam proizvode za djecu". 

"2022. je bila teška godina za sve proizvođače elektronike, pa tako i za nas. Covid, rat u Ukrajini i problemi na tržištima čipova su uzrokovali kašnjenja u tokovima nabave i to se odrazilo na određene projekte kao što je CircuitMess Batmobile koji razvijamo u suradnji s Warner Brosom", objašnjava Gajšak. 

"Međutim, uspjeli smo nadići sve te poteškoće i radimo dalje punom parom. Trenutno nam je u fokusu finaliziranje projekta CircuitMess Batmobile te ćemo ga u narednim tjednima isporučiti našim vjernim kupcima koji su ga strpljivo čekali", navodi Gajšak.

O Albertu Gajšaku, njegovom poslovnom putu te razvoju CircuitMessa više smo doznali lani, tijekom njegovog gostovanja u MojPosao podcastu.

photo: CircuitMess

Izvor: Index

 

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.