Share
Tweet
Share
Send to friend

Podcast “Relax room” #18 - Nikola Kapraljević

Znate li što povezuje sablju, šampanjac i ‘program tvog kompjutera’, bezvremenski hit otpjevan od grupe u čijem nazivu se kriju čak dva Denisa? Ne brinite, niti nama ništa nije bilo jasno. A onda smo upoznali Nikolu Kapraljevića, CEO-a tvrtke Infinum, a stvari su sjele na svoje mjesto i dobile smisao.

Podcast “Relax room” #18 - Nikola Kapraljević

Prve poslovne korake napravio je tijekom srednjoškolskih dana, kada je zajedno s ocem osmislio softversko rješenje kojim je čitavom nizu liječničkih ordinacija diljem Slavonije olakšao svakodnevno poslovanje. Opremljen tim vrijednim obiteljsko-poslovnim iskustvom, koje opisuje kao ‘odličan partnerski odnos’, otisnuo se u Zagreb kako bi upisao Fakultet elektronike i računarstva te stekao nova znanja, vještine te poznanstva.

I ono najvažnije, shvatio što točno želi raditi u životu. 

Suprotno očekivanjima, sve navedeno nije postigao za vrijeme nastave, u FER-ovim predavaonicama, već nekoliko koraka dalje. U KSET-u. Na ovom za njegovu karijeru sudbonosnom mjestu, na kojem će poput mnogih kolega provesti nezanemariv dio studentskog života, zbližio se s ljudima s kojima će ubrzo, prije završetka fakulteta, krenuti ispisivati početne stranice jedne od najuspješnijih poslovnih priča u Hrvatskoj.

One tvrtke Infinum.

On je Nikola Kapraljević, strastveni zaljubljenik u automobile i salsu te CEO Infinum-a, kompanije posvećene razvoju digitalnih proizvoda (i koječemu još), koja posljednjih godina niže uspjeh za uspjehom. Od osjetnog povećanja prihoda, širenja na nova tržišta te akviziranja tvrtki u kojima vide potencijal za nadogradnju i rast, preko pokretanja novih tvrtki i zapošljavanja velikog broja novih kolega pa sve do ostvarivanja suradnji s nekim od najpoznatijih svjetskih brendova.

I ne samo to, riječ je o kompaniji sretnih i zadovoljnih radnika, što potvrđuje i ovogodišnji izbor Najboljih poslodavaca u Hrvatskoj. Uz infinum, mjesto na pobjedničkom postolju našle su i tvrtke Porsche Digital Croatia i The Productive Company, kojima je Infinum osnivač ili suosnivač.

Infinum će uskoro proslaviti 18 godina uspješnog postojanja, a kroz čitavo to vrijeme, od početnih, 'dječjih' koraka do današnje zrelosti i skorašnje punoljetnosti, s tvrtkom je rastao i Nikola Kapraljević.

Krenuo je kao android developer, s vremenom je promijenio niz uloga, a od prošle godine obnaša dužnost CEO-a.

Kroz četrdesetak minuta razgovora, Nikola nam je otkrio kako je izgledala putanja njegove karijere, što je sve potrebno da bi se uspješno vodila jedna od najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj, uspijeva li i na koji način uskladiti privatni život i poslovne obveze te zašto su Infinumovi teambuildinzi najbolji na svijetu.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.