Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Podcast “Relax room” #18 - Nikola Kapraljević

Znate li što povezuje sablju, šampanjac i ‘program tvog kompjutera’, bezvremenski hit otpjevan od grupe u čijem nazivu se kriju čak dva Denisa? Ne brinite, niti nama ništa nije bilo jasno. A onda smo upoznali Nikolu Kapraljevića, CEO-a tvrtke Infinum, a stvari su sjele na svoje mjesto i dobile smisao.

Podcast “Relax room” #18 - Nikola Kapraljević

Prve poslovne korake napravio je tijekom srednjoškolskih dana, kada je zajedno s ocem osmislio softversko rješenje kojim je čitavom nizu liječničkih ordinacija diljem Slavonije olakšao svakodnevno poslovanje. Opremljen tim vrijednim obiteljsko-poslovnim iskustvom, koje opisuje kao ‘odličan partnerski odnos’, otisnuo se u Zagreb kako bi upisao Fakultet elektronike i računarstva te stekao nova znanja, vještine te poznanstva.

I ono najvažnije, shvatio što točno želi raditi u životu. 

Suprotno očekivanjima, sve navedeno nije postigao za vrijeme nastave, u FER-ovim predavaonicama, već nekoliko koraka dalje. U KSET-u. Na ovom za njegovu karijeru sudbonosnom mjestu, na kojem će poput mnogih kolega provesti nezanemariv dio studentskog života, zbližio se s ljudima s kojima će ubrzo, prije završetka fakulteta, krenuti ispisivati početne stranice jedne od najuspješnijih poslovnih priča u Hrvatskoj.

One tvrtke Infinum.

On je Nikola Kapraljević, strastveni zaljubljenik u automobile i salsu te CEO Infinum-a, kompanije posvećene razvoju digitalnih proizvoda (i koječemu još), koja posljednjih godina niže uspjeh za uspjehom. Od osjetnog povećanja prihoda, širenja na nova tržišta te akviziranja tvrtki u kojima vide potencijal za nadogradnju i rast, preko pokretanja novih tvrtki i zapošljavanja velikog broja novih kolega pa sve do ostvarivanja suradnji s nekim od najpoznatijih svjetskih brendova.

I ne samo to, riječ je o kompaniji sretnih i zadovoljnih radnika, što potvrđuje i ovogodišnji izbor Najboljih poslodavaca u Hrvatskoj. Uz infinum, mjesto na pobjedničkom postolju našle su i tvrtke Porsche Digital Croatia i The Productive Company, kojima je Infinum osnivač ili suosnivač.

Infinum će uskoro proslaviti 18 godina uspješnog postojanja, a kroz čitavo to vrijeme, od početnih, 'dječjih' koraka do današnje zrelosti i skorašnje punoljetnosti, s tvrtkom je rastao i Nikola Kapraljević.

Krenuo je kao android developer, s vremenom je promijenio niz uloga, a od prošle godine obnaša dužnost CEO-a.

Kroz četrdesetak minuta razgovora, Nikola nam je otkrio kako je izgledala putanja njegove karijere, što je sve potrebno da bi se uspješno vodila jedna od najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj, uspijeva li i na koji način uskladiti privatni život i poslovne obveze te zašto su Infinumovi teambuildinzi najbolji na svijetu.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.