Share
Tweet
Share
Send to friend

Kuhao je za predsjednike, pokušao oboriti Guinnessov rekord, a osobama s invaliditetom želi dati osjećaj vrijednosti i samopoštovanja

Vedran Habel priprema osobe s invaliditetom za tržište rada, druže se vikendima, brine o njihovoj budućnosti, ali i još puno toga

Kuhao je za predsjednike, pokušao oboriti Guinnessov rekord, a osobama s invaliditetom želi dati osjećaj vrijednosti i samopoštovanja

"Smatram da bi svatko od nas trebao dobiti priliku da iz sebe izvuče maksimum", riječi su Vedrana Habela. On je chef, kuhao je za predsjednike, a nudile su se i ponude iz inozemstva.

Diplomirani ekonomist sada već 14 godina drži kuharske radionice i priprema za tržište one kojima rijetko tko daje priliku. "Kad god mi dođe teško onda radim s tom predivnom djecom ili s odraslima. Invaliditet ne možeš birati na dan, dva, mjesec ili godinu dana", istaknuo je Habel.

"Evo zaposlio sam se. Udruga mi je puno pomogla. Maksimalno sam se trudio. O kuhanju sam naučio puno kad sam bio kod njega. Prijatelji smo od kad sam ja tu", rekao je bivši štićenik Viktor. Stotine polaznika učilo je u ovim prostorijama. Pristup - uvijek individualan.

"Pokažu neke svoje afinitete i u tom smjeru im pokušamo maksimalno otvoriti oči. Njih 90 posto danas je trajno zaposleno i radi", pohvalio se Habel. Organiziraju i gastro natjecanje "Amorova žlica" za osobe s invaliditetom, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Lara Švigir.

Vedran je pokušao oboriti i Guinnessov rekord. S kolegom je kuhao 60 sati - iz humanitarnih razloga. Još ne znaju jesu li u tome uspjeli - no kaže - manje je važno. "Ako će to pomoći nekom djetetu - da mu osigura školovanje, neka se odma javi neki kuhar pa idemo obarati rekord. Nema uopće problema", rekao je Habel. Sljedeći izazov je šestomjesečni izlet. Kroz europsko gastronatjecanje osoba s invaliditetom proputovat će čak 27 zemalja! 

Na portalu MojPosao trenutno postoji 58 otvorenih oglasa za posao za osobe s invaliditetom, a cijelu listu zanimljivih poslova možete pronaći ovdje.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.