Share
Tweet
Share
Send to friend

Kako to izgleda kod nas: Imamo više menadžerica i zaposlenih žena, ali jednako slavimo Dan žena i muškaraca

Na portalu MojPosao radi 101 osoba, od čega je 58 posto žena i 42 posto muškaraca,

Kako to izgleda kod nas: Imamo više menadžerica i zaposlenih žena, ali jednako slavimo Dan žena i muškaraca

Sve je počelo početkom 20. stoljeća kada se pojavila ideja za obilježavanjem Međunarodnog dana žena, kako bi se barem na jedan dan u godini podigla svijest o nježnijem spolu u našem društvu. Na današnji datum cijeli svijet bruji o tome kakav je položaj žena u različitim segmentima društva i poslovanja, pa smo baš na ovaj dan i mi odlučili otkriti kako neke kompanije, ipak “prkose” statistikama. 

Na portalu MojPosao radi 101 osoba, od čega je 58 posto žena i 42 posto muškaraca, a kako otkrivaju naše dame iz Ljudskih potencijala, prilikom zapošljavanja, ali i određivanje visine plaća i nagrada jedinu ulogu igraju znanje i kompetencija. Tome u prilog ide i činjenica da u našoj kompaniji na menadžerskim pozicijama prednjače žene. Tako se Tau on-line može pohvaliti s četiri menadžerice i tri menadžera. 

“Ženske kolegice na vodećim pozicijama imaju jednake startne pozicije kao i njihovi muške kolege. Izvrsne su u svom poslu što potvrđuje i njihovo višegodišnje iskustvo na vodećim pozicijama, te rezultati koje postižu”, kazali su iz HR-a.

Kada govorimo o plaćama menadžera i menadžerica, one su prije svega kreirane prema rezultatima koji se postižu, iskustvu, ali i ostalim faktorima.

Iako smo možda jedan od rijetkih IT kompanija u kojoj pripadnice ljepšeg spola prednjače u odnosu na svoje muške kolege, iz odjela Ljudskih potencijala ističu kako i dalje postoji nekoliko odjela u kojima muškarci imaju “glavnu riječ”, ali i obratno.  

“Muškarci i žene su nam jednako vrijedni, ne radimo razlike među spolovima. Ipak, Imamo timova u kojima se prirodno skupilo više muškaraca (npr. Development) ili više žena (npr. RIF). To je jednostavno tako i nekada na to ne možete utjecati. Bilo bi nam drago kada bi i takvim odjelima ostvarili raznovrsnost spolova. No, na to mu ne možemo utjecati, to je jednostavno rezultat stanja na tržištu rada i raspoložive radne snage”, dodaju. 

Razlike ne radimo ni kod benefita

Bez obzira na to što smo, ponekad i prilikama na tržištu, ali i vrstom našeg poslovanja postali jedna od rijetkih kompanija u svom sektoru u kojoj su žene brojnije, razlike ne radimo ni kada su u pitanju benefiti naših zaposlenika. Baš kao i što slavimo Dan žena, na portalu MojPosao s jednakim veseljem slavimo i Dan muškaraca čime još jednom stavljamo naglasak na prava i jednakost i žena i muškaraca.

“Uvijek se rado okupljamo i zajedno slavimo sve lijepe trenutke. Njegujemo zajedništvo, timski duh i šarolikost naše kompanije kada je god to moguće jer samo tako možemo biti bolji i jači. Živimo u vremenu kad je nevažno je li osoba, odnosno u ovom kontekstu - radnik, ženskog ili muškog spola ili se možda izjašnjava kao nebinarna osoba. Važne su njegove/njezine/njihove kvalifikacije, znanja, iskustva, motivacija, odnosno doprinos koji pruža organizaciji u kojoj radi. Svi trebaju imati jednake prilike i organizacija bi trebali stvarati takvu klimu u kojoj će se svatko osjećati sigurno i prihvaćeno, a u krajnjoj liniji jedino i tako osoba može pružiti svoj puni potencijal", zaključili su iz odjela ljudskih potencijala.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.